Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Yabb le installen.

8 antwoorden
  • Hallo, Ik probeer het forum / bord Yabb le te installen bij mijn host. Elke keer als ik vanuit ws_ftp het exec commando geef, en de php met internetexplorer open, dan zie ik de url c:\windows\temp\dsp(veel cijfertjes).php . Als ik dan vervolgens op start install klik, of proceed....dan krijg ik de 'kan pagina niet vinden' error. Wat gaat er mis ? Er zitten ook geen help files bij...
  • [quote:568226bdc5="bvvelde"]Elke keer als ik vanuit ws_ftp het exec commando geef, en de php met internetexplorer open, dan zie ik de url c:\windows\temp\dsp(veel cijfertjes).php . [/quote:568226bdc5] En waarom doe je dat? Volgens mij is dat helemaal niet nodig. Ik denk dat het voldoende is om alles te uploaden naar je host en vervolgens via je browser naar http://www.jedomein.nl/ABC.php te gaan. Waarbij ABC.php het bestandje is waarmee je het forum moet installeren cq. configureren.
  • Dat lijkt er idd meer op, maar op een forum van (oudere versie van yabb) werd er geschreven dat je hem moest 'runnen' vanuit je ftp programma.....du ik dacht dat exec (van execute) wel het zelfde zou zijn...
  • Ha ha, hij doet het al ! Bedankt. Er was nog geen documentatie, omdat het een nieuw bord is...
  • Nee....toch niet...shit. Volgens mijn host moet is de hostnaam van de mysql 'localhost'. Dit vond ik vreemd, maar het zal wel kloppen nietwaar ? Maar nu probeerd het forum steeds te connecten met 127.0.0.1....dat is volgens mij niet de bedoeling !
  • Hostnaam van je mysql server kan best 'localhost' zijn. De database staat dan op dezelfde server als je website. Maar als je forum wil connecten naar '127.0.0.1' (wat het ip# van localhost is) dan denk ik dat je de waarde op de verkeerde plek hebt ingevoerd in de configuratie. Tenminste als je met connecten bedoeld dat je dit adres in de adresbalk van je browser terugziet.
  • Ja, maar ik vul alles volgens mij correct in. Als ik naar het forum surf : "www.domein.nl/yabb-le/". Dan zie ik de forum index, als ik dan op een van de links klik dan is het een link die er zo uitziet : "http://localhost/yabb-le/iets.php" Dat lukt hem vervolgens niet....dan krijg je de 'kan server niet vinden'. Volgens mij moet ik ipv localhost gewoon het absolute pad hebben. Of is dit niet zo ?
  • Dat klopt, maar dat zeg ik ook in iets andere bewoordingen. Ik denk dat je in de configuratie 'localhost' (ook) hebt ingevuld bij de hostname (of domainname) van je webserver. Vandaar dat het forum overal localhost in de URL zet. Kijk je configuratie nog eens goed na op alle waarden.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.