Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

p=13&q=huh?

7 antwoorden
  • Hoi. De laatste tijd kom ik steeds meer van dit soort urls tegen, voorbeeld: "http://chocoblip.net/out.cgilink=p54&p=54&s=55&g=116&ga=1" Ik zou graag meer te weten willen komen en leren over deze manier van urls beschrijven, wat dat "&.out.cgi p=54&link=huh?" etc betekent enz enz Wie kan mij wat meer pointers geven, over hoe dit heet, waar ik er meer over kan lezen over dit speciaal manier van noteren enz. bedankt!
  • Het is een manier om variabelen door te geven via het adres. Dat betekent dus automatisch ook dat er gebruik wordt gemaakt van server side scripting zoals PHP, ASP of Perl (hoewel er uitzonderingen op deze regel zijn). De precieze betekenis kan niemand je vertellen, dat kan een programmeur zelf bepalen en is per site verschillend. Overigens zijn er [url=http://www.alistapart.com/stories/succeed/]elegantere[/url] methoden om variabelen via het adres door te geven. - Bas
  • Hier is een link naar een heel eenvoudig voorbeeld: http://www.phpfreakz.nl/library.php?sid=8690 Met PHP dus. wimb
  • [quote:d2908a54a0="BasHamar"]Dat betekent dus automatisch ook dat er gebruik wordt gemaakt van server side scripting zoals PHP, ASP of Perl (hoewel er uitzonderingen op deze regel zijn).[/quote:d2908a54a0] En 1 zo'n uitzondering is client-side javascript.
  • Kijk eens op deze pagina bij 'url encoding'. http://www.weballey.nl/forms/form.html
  • Hoi. Beetje laat gezien dat al enige tijd reacties had, sorry en bedankt! Dus als ik het goed begrijp kan je a/d hand van die rare tekentjes, je eigen variabelen opgeven mét hun betekenis en waarden ? Waar is zo'n manier van URl'en goed voor? Mischien om beter hackers en leechers buiten te houden? daniel.
  • [quote:7280094684="Aht uh Mi Hed"]Waar is zo'n manier van URl'en goed voor? [/quote:7280094684] Om informatie door te geven aan een verwerkend script. Sim-pel :)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.