Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

(PHP) file leegmaken

Anoniem
h4xX0r
6 antwoorden
 • heel raar, ik kan nergens vinden hoe je in php een bestand kan leegmaken, dus dat het nog wel bestaat, maar dat er niks instaat, wie weet hoe, en of, dat kan??
 • Gewoon herschrijven en er dan niets inzetten (dus omdat te doen moet je ff op php.net naar de functie fopen kijken en dan naar de 2e parameter)
 • Volgens mij moet het zo kunnen:

  $voorlopig="reacties.txt";
  $bestandsindex = fopen($voorlopig,"w+");
  fclose($bestandsindex);

  Waarbij dus reacties.txt het te legen bestand is. Dit is een stukje uit een gastenboek, waar ik de toevoegregels uit heb geknipt. Je opent dus het bestand met de parameter w of w+, en sluit het meteen weer.

  Jan de Boer
 • zo werkt het idd, bedankt,
  Nu heb ik alleen nog 1 vraagje: weet iemand hoe ik (in PHP) een code kan maken die elke dag een bestand leeg maakt, maar dat alleen bij het eerste bezoek van die dag doet en daarna weer het bestand laat vullen om vervolgens bij het eerste bezoek de volgende dag weer geleegd te worden enz enz
 • Verplaatst van "Programmeren" naar "Webprogrammeren".
 • [quote:90b47a1617]Nu heb ik alleen nog 1 vraagje: weet iemand hoe ik (in PHP) een code kan maken die elke dag een bestand leeg maakt, maar dat alleen bij het eerste bezoek van die dag doet en daarna weer het bestand laat vullen om vervolgens bij het eerste bezoek de volgende dag weer geleegd te worden enz enz[/quote:90b47a1617]

  met Cron jobs kun je bepaalde commando's op bepaalde tijdstippen uitvoeren.
  zie: http://www.phpfreakz.nl/artikelen.php?aid=44

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.