Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

database op internet

Anoniem
Piepoeh
10 antwoorden
 • Ik wil een access database op internet plaatsen.
  Kan iemand me stap voor stap vertellen hoe zoiets moet? Access kan asp pagina's aanmaken aar dan……..?
 • Access kan geen ASP pagina's aanmaken. Via ASP pagina kan je bewerkingen (lezen/schrijven) uitvoeren op een Access database.

  Het lijkt me verstandig als je eerst eens begint met het doorlezen van een tutorial. Er zijn er genoeg te vinden op het internet. Of kijk even op http://asp.pagina.nl
 • [quote:163fb3b87a]Access kan geen ASP pagina's aanmaken[/quote:163fb3b87a]
  Kleine correctie: Bestand -> Exporteren -> Microsoft Active Server Pages
  (of voor de engelse versie File -> Export -> ASP ;) )
  Hiermee wordt een hele mooie asp pagina aangemaakt voor het raadplegen en (als ik me niet vergis) het bewerken van een tabel.

  Verder sluit ik me volledig bij je aan.
 • Verrek, je hebt gelijk :oops:

 • Ook in de 2003-versie van office komt deze 'ranzige' code voor.
  Even uit 't geheugen maakt ook Macromedia dit soort code.
  Maar ja, als je iets algemeens/generieks wilt maken verval je hier al snel in ;)

  Terug naar de topic maar weer (al is er niet veel te doen met de zeer open vraag van piepoeh)
 • [quote:805312c7aa="Financial"]al is er niet veel te doen met de zeer open vraag van piepoeh[/quote:805312c7aa]
  Nou ja, we kunnen wel een poging wagen.
   [*:805312c7aa]Export maken naar ASP [*:805312c7aa]ASP file en mdb file op host zetten (eentje die ASP ondersteunt) [*:805312c7aa]DSN voor de mdb aan (laten) maken op de host of een dsn-less connectie gebruiken (voorbeelden van connectiestrings) [/list:o:805312c7aa] Tot zover is het allemaal standaard werk. Voor uitbreidingen, wijzigingen of foutoplossing is toch wat meer kennis nodig en daarvoor zit er niets anders op dan even wat bij te lezen op de verschillende tutorial
   eference sites.
 • Ondanks dat jullie niet veel met mijn vraag kunnen, ben ik toch zeer content met de feedback.
  Ga eens een poging wagen. Als er nog websites zijn op dit gebied die ik beslist moet zien, post dan de link even.
 • Ik ben zelf niet zo'n voorstander van sites om iets te leren, ik pak er liever een boek bij. Sites gebruik ik eigenlijk alleen als reference of als ik een specifiek vraagstuk heb en er toevallig via een zoekmachine op verzeild raak.

  Maar als ik dan toch iets moet noemen dan zijn www.w3schools.com en www.devguru.com toch vaak mijn startpunt voor het snelle opzoek-werk. En ik heb vroeger nog wel eens wat artikelen gelezen op [i:3eb4258370]4guysfromrolla [/i:3eb4258370]en [i:3eb4258370]asp101[/i:3eb4258370].

  Als je nog specifieke vragen hebt dan kan je ze natuurlijk altijd nog stellen.
  p.s. lees wel eerst even de forumregeltjes door (mocht je dat nog niet gedaan hebben), dat scheelt een hoop onbegrip en scheve gezichten.
 • <Quote: p.s. lees wel eerst even de forumregeltjes door (mocht je dat nog niet gedaan hebben), dat scheelt een hoop onbegrip en scheve gezichten. :End Quote>

  Dat begrijp ik niet echt, heb de forumregels gelezen, dacht dat ik een keurige vraag had gesteld.
  Mocht het wel zo zijn dan excuses daarvoor.
 • Nee, nee, begrijp me niet verkeerd :). Er is, imho, niet veel mis met je vraag (het oordeel daarover ligt natuurlijk wel bij de mods en niet bij mij), alhoewel deze wel op het randje van een scriptrequest balanceert.
  Ik wilde alleen maar aangeven dat je wat mij betreft vervolg-vragen meteen mag stellen op het forum, maar dat daarbij wel de regels in acht moeten worden genomen. En ik wil niet het "verwijt" krijgen dat ik/we je aanbieden te willen helpen terwijl jouw vragen meteen door mods met een mooi slot worden voorzien ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord