Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

PHP session_start();

Anoniem
eNaRGy
10 antwoorden
 • na een zoektocht door de history in dit forum besloot ik toch maar een nieuw topic te creeren.

  Ik krijg dus PHP's session_start(); functie een foutmelding. (eigenlijk meerdere, maar waarschijnlijk is er maar 1 fout).

  Het is de eerste regel na <?php
  de dir bestaat en heeft alle rechten behalve browsing
 • wat is de foutmelding?
 • Warning: session_start(): open(D:\Webs\tmp\sess_3822b2ecd4347333ff812d7b08a229a4, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in d:\webs\rpg\login.php on line 2
 • [quote:1963efbb2d="eNaRGy"]de dir bestaat en heeft alle rechten behalve browsing[/quote:1963efbb2d]
  Ik neem aan dat je het over de dir uit de foutmelding (D:\Webs\tmp) hebt? Zo ja, wie heeft deze rechten dan? Ook de gebruiker waaronder de webserver draait?
  En wat gebeurt er als je deze gebruiker alle rechten geeft?
 • ehm.. volgens IIS wordt de dir ge-accessed door IUSR_MACHINENAME. Als ik ook browsen toesta is er geen verschil. (meer rechten kan ik niet geven?) ik weet niet precies hoe ik een specifieke gebruiker rechten moet geven in de IIS snap-in.
 • IIS kan onder 2 verschillende users werken, afaik, IUSR_MACHINE en IWAM_MACHINE. Misschien dat je de tweede ook nog rechten moet geven.
  Heb je ook geprobeerd [i:b0ec9d24af]everyone[/i:b0ec9d24af] rechten te geven?
 • ehh.. hoe kan ik dat doen?
 • rechtermuisknop op mapje >> security >> enz.
 • ehm.. daar kom ik dus niet uit… als ik rechtsklik op mapje (in explorer of in IIS??) heb ik geen security optie… ook niet in in de properties. Er is dus wel zoiets als Permissions Wizard, maar ja wizards… (nee daar kan ik serieus niets mee) en onder properties is er wel een tabblad 'directory security' maar daar kan je alleen maar kiezen welke gebruiker de source accessed en dat is dus IUSR_MACHINE..
 • De security options krijd je onder Windows XP pas als je Simple Sharing hebt uitgeschakeld. Ga naar Extra > Folder Options… en haal op het tabblad View het vinkje weg voor Simple Sharing. Nu moet je bij Properties van het rechtsklikken op bestanden en mappen een nieuw tabblad genaamd Security hebben. Dit zijn vanzelfsprekend de Engelse benamingen, de Nederlandse termen zullen vergelijkbaar zijn.

  - Bas

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord