Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

[php] freeware CMS

Anoniem
vandijk
4 antwoorden
 • Een afdeling op mijn werk wil een 'eigen' website. En ook één die ze zelf kunnen beheren, dat wil zeggen: iemand maakt voor ze een 'basis'-site, zelf kunnen ze tekst en afbeeldingen toevoegen.

  Ik denk zelf in de richting van een eenvoudig freeware CMS, het liefst op basis van php (icm MySQL).

  Kan phpnuke hier iets voor zijn? Mensen met andere tips, ideeën en ervaringen?

  Ben benieuwd!

  Alvast bedankt,

  René.
 • Afhankelijk van hoe simpel het moet zijn kan je er eentje zelf schrijven, maar dat is misschien iets te veel van het goede hier. Ik weet niet hoe flexibel het moet zijn, en in welke vorm, maar als het iets in de richting van een weblog moet zijn dan raad ik je MovableType aan. Ik ben er sinds kort mee aan het experimenteren en het is niet moeilijk te gebruiken in de standaardinstallatie. Het is alleen wel in Perl CGI geschreven…

  De reden dat ik het aanraad is dat het een uitgebreid "user management" systeem heeft, oftewel: je kan verschillende gebruikers aanmaken met verschillende niveau's van toegang. De admin heeft toegang tot uiterlijk en dergelijk, en alles via een webinterface.

  Andere CMS-en ken ik niet, behalve degene die ik zelf gemaakt heb, maar die dienen allemaal een specifiek doel en zijn niet geschikt voor wat jij wil.

  - Bas
 • Ik raad je Drupal aan, te vinden op http://www.drupal.org.. veel beter dan Movable Type en al die andere rommel… :wink:
 • Kijk dan ook eens naar Mambo Open Source:
  http://www.mamboserver.com
  http://www.mamboportal.com
  http://www.mamboportal.nl

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.