Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

[XUL] JavaScript detectie?

Anoniem
Anne
7 antwoorden
 • Ik ben de laatste tijd aan het stoeien met XUL (spreek uit: zoel). Op dit moment wordt het echter alleen ondersteund door Mozilla en de nieuwste Safari. Ik vroeg me dan ook af of er een manier is om met JavaScript te controleren of er XUL-ondersteuning aanwezig is. Overigens wil ik het graag met JavaScript omdat men dat ook gebruikt om XUL-versters te openen, dus dat lijkt me het juiste moment om de call te onderscheppen voor controle. Op deze manier zou ik alternatieve XHTML-versies kunnen sturen naar browsers zonder XUL-ondersteuning zoals IE en Opera.

  Alle hulp is welkom.

  - Bas
 • Safari heeft alleen het zogenaamde 'css-layout' model voor zool (xul) erin zitten. Echt XUL hebben ze (nog) niet. Ik denk dat David Hyatt er wel voor gaat zorgen, maar het hangt er natuurlijk vanaf wat Apple wil.

  Voor je probleem: http://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=201195#c12

  Stuur trouwens een mailtje als er het een en ander vordert, ben wel benieuwd wat je ervan bakt :)
 • Je zou ook xbl kunnen gebruiken om dingen te kunnen verbergen voor andere browsers of om mozilla-gebruikers te redirecten naar de xul-pagina.
 • Thnx! Kan ik weer wat lezen… :roll:

  Anyway, XBL zegt me (nog) niets, daar zal ik ook even naar zoeken als ik er tijd voor kan vrijmaken. Ik moet zeggen dat XUL leuk werkt, maar voorlopig ben ik nog niet verder gekomen dan interfaces maken, echt werkende applicaties nog niet. Hoewel ik wel een paar toepassingen kan bedenken…

  - Bas
 • http://www.w3.org/TR/xbl/ (w3c note momenteel, aangeboden door david hyatt, nu werkzaam bij Safari (ondersteunt dit nog niet), heeft het toen gemaakt voor Mozilla). Het is te vergelijken denk ik met HTML Components (HTC) van MS.

  BTW, voor XUL lees het voorbeeld hoofdstuk is door van dit boek: http://www.oreilly.com/catalog/mozilla/ (echt superduidelijk uitgelegd, een boekje wat ik wil :-))
 • Je zou misschien ook op de ondersteuning van document.addBinding - een XBL gerelateerde method - kunnen testen om te bepalen of je al of niet met Mozilla te maken hebt.

  MOZ = (document.addBinding)? true: false;

  Ik denk dat deze methode redelijk betrouwbaar is, al heb ik het niet in alle browsers kunnen testen.
 • Thnx! Ik ga ermee aan de slag…

  - Bas

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.