Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

[phpdev]Vreemd mysql probleem

Anoniem
CBI-FP
4 antwoorden
 • Op internet heb ik een werkend phpbb2.06 forum, maar ik wil experimenteren zonder risico's te nemen en ik wil tijdens het experimenteren ook de traffic laag houden.

  Dus wil ik een exacte kopie van mijn forum including de database op mijn eigen pc installeren.
  Ik heb het programma phpdev v423 gedownload en geinstalleerd op mijn pc, dit prgramma werkt en ik ging een phpbbv2.06 installeren.
  Omdat het om een lokaal forum gaat wat alleen door mij toegankelijk is, dus niet vanaf het internet vind ik een mysql password niet nodig.
  Effin de installatie is geslaagd en het werkt ook nog eens.
  Nu wou ik via phpmyadmin de database van het online forum restoren in de database van het offline forum. Ik selecteerde het sql bestand bij query en ik klikte op start.
  Nu kreeg ik in het rechter venster de mededeling dat de pagina niet kon worden weergegeven. Het lukt ook niet via het admin paneel>restore database.
  Ik werk met xp-pro.

  Waar zit de fout???
 • Probeer eens de backup van de database te restoren vanaf de command prompt. Ga hiervoor naar de dir waar je mysql geplaatst hebt (of zoek even op mysql.exe) en voer daar het volgende commando uit.

 • Dat werkt ook helaas niet :(

  Ik hou het voor vandaag wel ff voor gezien, ik geniet nu van een lekker biertje en ik moet me ff ontspannen voordat ik een houte puntkop krijg ervan.
 • Probeer eens het sql-bestand te openen met kladblok of zo. Kopieer de sql-code en plak die, met phpmyadmin, in je database(http://localhost/phpmyadmin/ –> selecteer database –> tabblad sql –> plak de sql-code –> start) dan moet ie gewoon werken, werkt ie niet? kijk dan eens of je een error krijgt. Misschien zit er een error in of zo.

  Gegroet,

  Rens_uit_His

  PS. zit er misschien een wachtwoord op je online database? Misschien ligt het daaraan, dat het wachtwoord verkeerd is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.