Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

url en padnaam van het document...

Anoniem
Anne
8 antwoorden
 • [b:d9c14f576e]Een raar fenomeen:[/b:d9c14f576e]

  Een document op de server: communiqué.html
  Niet te vinden met de browser…

  Wijzig ik de naam van het document: communique.html (dus zonder é)
  Geen probleem, direct gevonden met de browser.

  De server is Apache (RedHad Linux)
  De browser is IE6.0 op WinXP


  Een verklaring voor dit fenomeen zou fijn zijn, maar nog fijner zou zijn te weten welke tekens dit fenomeen veroorzaken: é, è, #,…

  Aerypton
 • Voor alle toegestane characters verwijs ik je naar de RFC's (die ken ik niet uit m'n hoofd). Maar je probleem wordt inderdaad veroorzaakt door de é. Deze "speciale" tekens zal je moeten escapen (é wordt dan %E9) of, nog makkelijker, gewoon niet gebruiken in je URL's.
 • Het is een systeem waar gebruikers bestanden uploaden om die nadien weer te downloaden. Ik kan moeilijk tegen die gebruikers zeggen dat ze de é, de è, de à, de… niet mogen gebruiken in de bestandsnamen van hun documenten…

  Ik zal je link eens bekijken.
  Bedankt ervoor!
 • http://be.php.net/manual/nl/function.rawurlencode.php
  hier vond ik nog meer informatie over die RFC.

  Het probleem is opgelost voor alle niet-alfanumerieke waardes… maar de é, è, à worden wel alsn alfanumeriek beschouwd. Dus m'n probleem is nog niet helemaal van de baan.
 • Ik zou het als gebruiker niet prettig vinden als ik mij niet uitkan leven in een filenaam in mijn eigen taal. Franstaligen moeten toch hen eigen woorden kunnen gebruiken.

  Je kunt bv de file een volgnummer geven en de filenaam met nummer in een database zetten. Misschien moet je dan wel de hele interface veranderen, maar alle filenamen zijn dan mogelijk.


  wimb
 • Dat is ook zo.
  Maar bij het downloaden maak ik een kopie in een tijdelijke map, waar ik aan het bestand weer de originele naam geef.
  De gebruiker die oefening.doc opgaf, heeft niets aan een document met de naam DrFdrSxcG.dat

  En het is bij het downloaden van die kopie uit die tijdelijke map dat het fout gaat.
 • HEt lijkt mij niet zo moelijk deze vraag:

  Het is niet mogelijk deze speciale tekens te gebruiken via internet urls of bestandsnamen. Daardoor zit je met een keuze. Of je geeft de gebruiker niet de mogelijkheid de speciale tekens te gebruiken, of je zet zoals eerder gezegd de bestandsnaam in een database en geeft de file een andere naam. Hier zit best wel wat werk ik, maar het is denk ik wel het mooiste. Voor zover ik het voor de rest kan zien zit er niet veel anders op.
  Succes
  StruiS
 • Probleem is opgelost…

  Door de reactie van Annie ben ik op die RFC gekomen. Na een beetje opzoekingswerk kwam ik op php.net (dé site :lol: ) waar ik de functie rawurlencode() vond.

  Met die functie kan ik alle foute tekens verwijderen.
  Het probleem was dat ik de originele naam ook aanpaste en niet alleen de url, waardoor het natuurlijk weer fout zat. :wink:
  Eens diep nadenken was de oplossing.

  Wat betreft die databank, het systeem werkt op die manier. Maar dat heb ik voor de veiligheid gedaan… Niet om dit probleem op te lossen, want het probleem stelt zich in deze situatie toch ook zoals je ziet!

  Het werkt, en daar zal ik veel leerkrachten frans gelukkig mee maken!!!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.