Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

rollpver werkt niet

Anoniem
None
24 antwoorden
 • Ik heb nu 3 verschillende scripts geprobeerd en ze doen het geen van allen. Wat is dit toch? Ik kan op de website met het voorbeeld wel zien dat het werkt maar als ik het zelf doe niet. Ook zie ik als ik offline mijn html open wel het plaatje en als ik het op internet bekijk niet.

  Wie helpt?
 • ff linkje:

  http://www.jochem.elixant.com/dcc/
 • het is de firewall dam hoe los ik dat op, verplaats em maar denk
 • Zonder JavaScript
 • CSS is het geheim

  Kijk hier eens http://css.maxdesign.com.au/
 • wow handig vond op die site floating image opties!. Rollover niet echt tegengekomen ;-). Maar het was dus de addblocker van norton die de boosdoener was.
 • [quote:af05f48d55="termin8or"]Zonder JavaScript[/quote:af05f48d55]
  ja kan ook bedankt maar dat was wel erg spartaanse uitleg daarzo :wink:
 • Je had het gewoon kunnen lezen en eventueel het voorbeeld kunnen bestuderen. Het werkt iig ook als iets van norton is aangezet. Er al aan gedacht dat er meer mensen zijn met een firewall?
 • [quote:202a43ac6d="termin8or"]Je had het gewoon kunnen lezen en eventueel het voorbeeld kunnen bestuderen. Het werkt iig ook als iets van norton is aangezet. Er al aan gedacht dat er meer mensen zijn met een firewall?[/quote:202a43ac6d]

  doe me een lol onthoud je van verder zinloos commentaar in mijn topics
 • Hoezo was dit zinloos? En sinds wanneer kan iemand zich een topic toeeigenen?
 • [quote:5e9e099faa="termin8or"]Hoezo was dit zinloos? En sinds wanneer kan iemand zich een topic toeeigenen?[/quote:5e9e099faa]

  omdat jij blijkbaar niet snapt wat er bedoeld wordt

  spartaans=erg kort ,weinig extra

  dus ik kon het wel gewoon kopiere plakken merkte gewoon op dat er weinig tekst uitleg WAARom bij zat. (achterliggende gedachte).

  er staat boven het topic:

  [quote:5e9e099faa]Auteur Bericht
  sdk
  Ouwe rot

  [/quote:5e9e099faa]
 • @ termin8or

  Help! betekend dit dat javascript rolovers (of javascript in het alg.) door veel mensen niet gezien kunnen worden vanwege Norton's firewall?
 • [quote:909c01783e=".:ToBee:."]@ termin8or

  Help! betekend dit dat javascript rolovers (of javascript in het alg.) door veel mensen niet gezien kunnen worden vanwege Norton's firewall?[/quote:909c01783e]

  dat weet ie dus helemaal niet maar het is niet zo. Alleen als iemadn zijn beveiliging te hoog zet in combinatie met een meedenkende IE. Komt normaal dus niet voor
 • Blijkbaar. Daarnaast is de methode met JavaScript natuurlijk ook afhankelijk van hoeveel mensen JavaScript uberhaupt aan hebben staan. Dat percentage ligt volgens mij op ongeveer 10%.

  CSS roll-overs werken wel overal, dus het lijkt me dat je die beter kunt gebruiken :).

  @sdk,

  Ik snap wat er bedoelt wordt. Het is niet aan mij om gelijk met extra uitleg te komen. Het is aan jouw om te vertellen op welke problemen je stuitte met het uitproberen van die oplossing waardoor wij verder kunnen met het beantwoorden van de vragen. Lijkt me.

  Als jij de eigenaar zou zijn van dit topic, kon je hem ook sluiten, verwijderen etc. ;)
 • misschieen een idtje voor de phpbb groep?
 • [quote:5ced7c66a7="termin8or"]Daarnaast is de methode met JavaScript natuurlijk ook afhankelijk van hoeveel mensen JavaScript uberhaupt aan hebben staan. Dat percentage ligt volgens mij op ongeveer 10%.
  [/quote:5ced7c66a7]
  Hoe kom je aan deze cijfers? En is dat niet een beetje laag ingeschat?

  [quote:5ced7c66a7="termin8or"]
  CSS roll-overs werken wel overal, dus het lijkt me dat je die beter kunt gebruiken :).
  [/quote:5ced7c66a7]
  In NS4 krijg ik het niet werkend :)

  [quote:5ced7c66a7="termin8or"]
  Als jij de eigenaar zou zijn van dit topic, kon je hem ook sluiten, verwijderen etc. ;)[/quote:5ced7c66a7]
  Ik ben eigenaar van mijn huis, maar toch mag ik deze niet zomaar verwijderen ;)
 • NN4? 1%

  Ik bedoel dat 10% het uit heeft staan. Foutje van mij.

  De stats zijn van internet.com (een pagina daarvan) niet meer geupdate sinds mei geloof ik. Het percentage JS uit stond toen op 13%.

  Goed punt van het huis :)
 • [quote:77241aab2c]In NS4 krijg ik het niet werkend[/quote:77241aab2c]

  Iets in NS4 laten werken is slechts noodzakelijk wanneer de klant daar specifiek om vraagt. Maar klanten die nog met NS4 werken zitten nu voor een groot deel al tegen een nieuwe upgrade fase aan. Dus die 1% (er hoog hoor en is naar mijn weten veel en veel lager) zal nog minder worden. De argument om niet meer voor NS4 te bouwen is in veel gevallen eenvoudig te maken. Extra kosten daarvoor reken is dan ook niet raar.

  Dus als een klant niet om NS4 vraagt dan doet de vraag om het werkend te krijgen er niet meer toe. En trouwens, een site moet ook gewoon kunnen werken als er geen CSS of Javascript is. En link hoeft niet meer te zijn dan een link en moet dus niet afhankelijk zijn van technieken die er aan worden toegevoegt.
 • [quote:eab0586158][i:eab0586158]En trouwens, een site moet ook gewoon kunnen werken als er geen CSS of Javascript is. En link hoeft niet meer te zijn dan een link en moet dus niet afhankelijk zijn van technieken die er aan worden toegevoegt.[/i:eab0586158][/quote:eab0586158]

  dus een check browser plugin, een check plugins en redirect naar.. laten we zeggen een tekst only versie.. als de vereiste technieken niet voorhanden zijn bij de gebruiker?

  Of bedoel je back to basics en pure html die cross browser compatible is in elke versie, nee toch hoop ik?! :wink:

  Da's net zoiets als; "allemaal terug naar win 3.11 omdat in XP niet alle programma's werken" :o
 • [quote:a667c40bdf]Of bedoel je back to basics en pure html die cross browser compatible is in elke versie, nee toch hoop ik?![/quote:a667c40bdf]

  Ja zeker wel, maar dat is toch niet vreemd? Voor je opmaak gebruik je CSS. Als er stijl moet komen dan gebruik je CSS. (Nee, stijl is niet hetzelfde als opmaak) Als het media specifiek moet zijn dan gebruik je CSS.

  HTML omvat je inhoud en geeft een document structuur, hierdoor is het mogelijk middels CSS de inhoud te manipuleren. Je hoeft niet met javascript iets te checken, je hoeft niets te redirecten. Het moet al in de pagina staan. Alles wat extra is moet gewoon boven op een al goed werkende pagina komen. Als er iets wegvalt dan blijft de pagina bruikbaar.

  Dit gebeurd al op vele sites en ik zie niet wat jij daar vreemd aan vindt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.