Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

PHP include

Anoniem
Financial
4 antwoorden
 • Hoi,

  Ik ben nog niet erg bekend met PHP, dus misschien is het een domme vraag.

  Ik heb een pagina.html pagina met daarop een tabel. In de linkerkolom heb ik een verhaaltje staan en in de rechterkolom wil ik een aantal links tonen. Nu heb ik deze links in een php bestandje gezet. Vervolgens heb ik in de rechterkolom van de pagina.html <?php include('links.php');?> gezet. Als ik dit lokaal test werkt dit prima, maar zodra ik het bij mijn host test (die php ondersteund) laat de pagina.html (deze pagina ook hernoemd naar .php maar dat bracht geen uitkomst)de links uit de links.php niet zien. Open ik het php bestand in mijn browser dan laat hij wel alles zien. Ik hoop dat het een beetje duidelijk is en dat iemand mij kan helpen.

  Groeten,

  Wesley
 • als ik dat zo lees lijkt het erop alsfo jouw host de include() functie van php niet kent/ niet ondersteund….
  draai op de server eens een phpinfo() script en kijk of de include misschien is uitgeschakeld…
  (voor php info doe je het volgende: )
  maak een bestand aan (bv: phpinfo.php)
  en voeg de volgende code toe:
  [code:1:68c37b16e6]
  <?php
  phpinfo();
  ?>
  [/code:1:68c37b16e6]
  en geef het adres van waar wij kunnen kijken naar het probleem (of in ieder geval de url naar phpinfo script… zodat we kunnen kijken als jij er zelf niet uitkomt… ;)
 • [quote:9bf051a8b3="The game"]als ik dat zo lees lijkt het erop alsfo jouw host de include() functie van php niet kent/ niet ondersteund….
  [/quote:9bf051a8b3]
  Ik leer hier iedere dag nieuwe dingen ;)
  Een basis-functie van PHP uit kunnen schakelen ?
  In phpinfo hierover info vinden ?

  Terug naar het topic maar weer. Om php-code te kunnen gebruiken moet dit wel op een .php-pagina staan. In pagina.html zal <?php include() ?> dus niet werken, maar je schreef dat je deze hernoemd had. Meest voor de hand liggend is een verkeerde padverwijzing. Een bestand includen wat in dezelfde directory staat, behoort geen problemen op te leveren. Staat het in een andere directory dan moet je het pad checken. Kijk dan naar \ ipv /
  URL of code zal waarschijnlijk meer duidelijk gaan bieden.
 • Ik denk ook dat het in het pad zit, ik heb ondertussen wat verder gezocht en ben een stuk over include_path tegen gekomen. Ik heb dit nergens opgenomen en denk dat dit wel de bedoeling is, klopt dit? Zo ja, in welk bestand moet dat geplaatst worden? Mijn dank is groot.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.