Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Vermenigvuldigen met waarde uit een invoerveld en database

Anoniem
Wiep Corbier
6 antwoorden
 • Op dit moment werk ik aan een ASP webwinkel en Acces database.

  Ik wil nu een waarde die reeds in de database staat (prijs van een product) vermenigvuldigen met een waarde die ingevoerd wordt in een invoerveld (aantal producten). Voor zover ik weet moet dit lukken met een VBscript, maar ik heb nog niks kunnen vinden waarmee ik verder op weg kan.

  Wie kan mij helpen?
 • $subtotal = $product * $aantal;

  Gokje. Zo werkt het in PHP iig. Javascript heeft iets soortgelijks (subtotal = product * aantal), het lijkt me niet moeilijk om dat ook even op te zoeken voor ASP. Of wel soms?
 • Haha tja, dat valt dus toch tegen. Ik ben al enkele forum's afgegaan, maar met ASP zelf lukt het volgens mij in ieder geval niet. Dat moet in combinatie met een script, daarom kom ik er nog niet helemaal uit. Iemand die er ervaring mee heeft?
 • Oei, ik tik 1 keer wat op Google in en ik vind het. Ik hoop dat je voortaan beter gaat zoeken?

  http://www.google.nl/search?q=asp+math
 • Maar het gaat er dus om dat je de winkelwagen direct kunt aanpassen, dat je dus direct kunt zien hoeveel product x aantal kost. Dus met een waarde uit een tekstveld en een waarde uit de database. Ik puzzel nog wel even verder.
 • Waarde uit de DB ergens in JS printen. Met JS de waarde uit het tekstveld ophalen (DOM) vermenigvuldigen met de waarde uit de DB en met het DOM een nieuw element creeeren waarde daarin stoppen en klaar.

  (edit: puur theoretisch uiteraard, ik ken niks van je code)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.