Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Hoe een script te downloaden

Anoniem
None
15 antwoorden
 • Ik gebruikt voor een winkel op internet het concept van http://www.freewebshop.de

  Dat is goed en gratis. Het cgi-script dat ze gebruiken is echter in het duits, en dat wil ik niet.

  Hoe kan ik dat script downloaden zodat ik het aan kan passen. Het script staat op : http://213.9.5.1/cgi-bin/freewebshop231a.cgi
 • Klik eens op de link "download"?
 • Jaha, dan krijg je alles behalve het script. Alle winkels lopen dus via dat ene script. Ik wil toch graag het script hebben. Niet alleen om het Nederlands te maken maar ook om niet afhankelijk te zijn van hun server.
 • dus als ik het goed begrijp wil je dat CGI-script hebben? Dat gaat niet, cgi is server-side, dus de bezoeker kan alleen de uitvoer te zien krijgen.
 • Daar zal toch wel een trucje voor bestaan? Ik heb destijds een script geplaatst dat ik niet weg wilde geven en toen kreeg ik in deze rubriek te horen (van Annie geloof ik) dat je een redelijke bescherming kunt maken tegen kapers maar dat je het nooit helemaal kan afschermen voor specialisten op dit gebied.
  Heeft iemand een trucje om dat script te downloaden?
 • CGI-scripts (en PHP en ASP en waarschijnlijk nog wel wat) staan op de server. Er wordt een request op de server gedaan en deze retourneerd het resultaat hiervan. Dus _niet_ (nooit) het script zelf. Alleen als een server erg slecht beveiligd is (directory-listing staat bijvoorbeeld nog aan) kun je het originele script lezen.
  De 'truuks' van Annie zullen over een client-side scripts zijn gegaan (JavaScript en meer van dat moois)
  Helaas ! Contact opnemen met freewebshop is je enige mogelijkheid, al geef ik je weinig kans.
 • [quote:dca7711707="Financial"]… Alleen als een server erg slecht beveiligd is (directory-listing staat bijvoorbeeld nog aan) kun je het originele script lezen.
  …[/quote:dca7711707]

  uhh dan zie je bestandsnaam ja maar dan kan je proberen wat je wilt je kan dan nog steeds niet de source zien.. tenzij je een query string gebruikt en die te hacken is….. (dus bijvoorbeeld een string afbreken…)als dan de server niet goedbeveiligd is dan krijg je de source te zien maar bij de beeste webservers krijg je dan een z.g.n. Parse error
 • Bedankt voor je terechtwijzing ;)

  'k wilde echter niet teveel uitweiden.
 • ehhh als je de bestandsnaam weet van een script!!!

  En je hebt een download manager zoals freshdwonload ook gewoon gratis te downloaden trouwens www.freshdevices.com

  Kan je daar de link opgeven

  En als je geluk hebt is er geen w8woord aan verbonden!

  mzzl 8)
 • Laten we alsjeblieft niet allerlei zaken door elkaar gaan gooien. Een script wat je via HTTP benaderd wordt afgehandeld door de webserver software en een prettige eigenschap van de combinatie script en webserver is dat het script geparsed wordt en de output naar de client wordt gestuurd. Alleen als het script niet correct wordt geparsed is het mogelijk om de code te zien en daarvoor moet er dus een flink lek in de webserver zitten of de server admin heeft snel een cursusje nodig ;)

  Als je via een download manager het script aanroept dan benader je het script (vaak) niet via HTTP, maar via FTP en in dat geval is het alleen mogelijk om het script te bemachtigen als er geen wachtwoord op de FTP directory staat. En in dat geval hebben we het dus ook over een slecht geconfigureerde server.
 • [quote:2607896ffc]Als je via een download manager het script aanroept dan benader je het script (vaak) niet via HTTP, maar via FTP en in dat geval is het alleen mogelijk om het script te bemachtigen als er geen wachtwoord op de FTP directory staat. En in dat geval hebben we het dus ook over een slecht geconfigureerde server.
  [/quote:2607896ffc]

  Ehhh als je een site hebt waar je kan downloaden dan zit er geen w8woord over en ten tweede w8woord geld meestal alleen voor upload!

  Het zou ff lekker wezen!

  Microsoft update w8woord nodig voor de updates te kunnen downloaden!!

  mzzl 8)
 • ehm…

  FTP != HTTP

  t.
 • [quote:6af6aae518="allcheats"]ehhh als je de bestandsnaam weet van een script!!!

  En je hebt een download manager zoals freshdwonload ook gewoon gratis te downloaden trouwens www.freshdevices.com

  Kan je daar de link opgeven

  En als je geluk hebt is er geen w8woord aan verbonden!

  mzzl 8)[/quote:6af6aae518]

  :| Nee dit kan niet…
  Als je via bv http://62.251.83.181/forum/index.php die pagina opvraagt (met of zonder download manager.) wordt de inhoud geparst door de webserver en dus verwerkt… kan het weten want toen ik nog een N00B was probeerde ik het zelfde… :D :oops:
 • :oops: :oops: dubbelpost

  [offtopic]
  kreeg foutmelding dat mysql connection to server was lost… misschien moet de capaciteit eens worden uitgebreid…? :S
  [/offtopic]
 • [quote:3971547d4b="allcheats"]Ehhh […knip…]
  mzzl 8)[/quote:3971547d4b]
  Ehh, in dat geval is er dus of een pagina met links naar de bestanden aanwezig of een script wat op een of andere manier een bestand ter download aanbiedt. In beide gevallen kiest de webmaster er dus zelf voor het bestand aan te bieden. Wil de webmaster niet dat jij bij het bestand kan dan heb je dus pech en kom je er ook niet.

  Ga nou niet de wijsneus uithangen en net doen of we hier met z'n alle gek zijn geworden.

  mzzl 8)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.