Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Vraagje over lichtkrant & java applet

Anoniem
ubbies
3 antwoorden
 • Hi,

  Heb een lichtkrantje gemaakt met een java applet, maar weet eigenlijk niet zeker of iedere browser dit ondersteund. Ik weet dat een lichtkrant ook op een andere manier kan, maar volgens mij ondersteunt alleen internet explorer dat

  Wat denken jullie van een lichtkrant… wel of geen leuk idee
  ubbies

  http://www.ub40-online.net
 • [quote:64ab517152="ubbies"]Heb een lichtkrantje gemaakt met een java applet, maar weet eigenlijk niet zeker of iedere browser dit ondersteund.[/quote:64ab517152]Java applets kunnen onder elke browser werken. Het probleem is wel dat veel Windows XP computers worden geleverd zonder Java. De gebruiker moet dan eerst Java downloaden, voordat ze je lichtkrant kunnen zien.
  [quote:64ab517152="ubbies"]Ik weet dat een lichtkrant ook op een andere manier kan, maar volgens mij ondersteunt alleen internet explorer dat[/quote:64ab517152]Klopt, je bedoelt <marquee>. Een derde mogelijkheid is om een javascript te gebruiken. Dat wordt door alle browsers ondersteund, hoewel ook dit in de beveiligingsopties kan zijn uitgeschakeld. Je kunt zelfs overwegen om zowel marquee als javascript te gebruiken, waarbij je in het javascript uitvraagt dat de browser een andere dan IE is.
 • Marquee werkt alleen in IE en javascript kan je uitzetten, in elke browser. Denk daar aan als je toch nog zo'n lichtkrant in je site wilt verwerken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.