Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

phpBB Forum

Anoniem
JarnoV
10 antwoorden
 • Ik heb 2 webruimtes.

  Op de ene staat een zelf upgeloadde phpBB forum, en draait redelijk, maar als ik daarop iets wil posten krijg ik 9 van de 10 keer een fout.
  Dit komt waarschijnlijk omdat ik een aantal 'hacks' heb toegevoegt om de pagina er wat leuker op te maken (www.phpbbhacks.com).

  Is het mogelijk om op mn tweede webruimte een geheel nieuwe forum te uppen, en dan alleen de posts van de leden over te zetten naar dit nieuwe forum? Ik heb op die tweede de onderwerpen al precies zo ingesteld als op het oude, alleen nu dus zonder die hacks.

  wie kan mij helpen?

  tnx,
  Richard
 • Gewoon de (mysql) database exporteren, en weer importeren in de andere. Kan vanuit het forum zelf, of mbv. phpmyadmin.
 • Als ik dat dus doe, dan neem ik alle instellingen mee van het oude forum naar het nieuwe. Dat is juist niet de bedoeling. Er zit namelijk dus een of andere fout in het oude forum. Als ik post krijg ik 9 van de 10 keer de melding die je hier kunt zien:

  http://members.lycos.nl/filmcornerforum/fout.jpg

  Daarom wou ik alleen de posts meenemen naar het nieuwe (geen fouten bevattende) forum. Zodat alle posts ongeschonden blijven. Is daar misschien iets op te verzinnen? Is het zo dat de posts die gepost worden, worden opgeslagen in de DataBase, of worden die opgeslagen in files op mn webserver? Zoja… welke file(s)?

  Alvast Bedankt,

  Richard :wink:
 • je kan toch via het admin panel van phpBB alleen de berichten exporteren?

  enneh.. verklein je plaatje even.

  t.
 • Dat werkt ook niet…

  Is er niet ergens een file op mijn webserver waar de posts van mijn leden worden bijgehouden? Dat ik die later terug kan plaatsen in het nieuwe forum?
 • [quote:86cf7e6de0="25061"]Dat werkt ook niet…

  Is er niet ergens een file op mijn webserver waar de posts van mijn leden worden bijgehouden? Dat ik die later terug kan plaatsen in het nieuwe forum?[/quote:86cf7e6de0]

  enige file waarin dat wordt bijgehouden is de file van je database.. en daar kan je niet bij als je er uberhaupt wat aan hebt…
  dus ik denk dat het niet gaat werken
 • Maar bevind die DB file zich in mn MySQL/PHP4U (kan ik in via Lycos) of op mn Webserver (waar ik via WS_FTP bij kan)
 • [quote:b70eb7d6f7="25061"]Dat werkt ook niet…

  Is er niet ergens een file op mijn webserver waar de posts van mijn leden worden bijgehouden? Dat ik die later terug kan plaatsen in het nieuwe forum?[/quote:b70eb7d6f7]

  ja.. in het admin panel…

  backup database > alleen data backup.
 • Dat werkt ook niet :oops: :cry:
 • heb ik ook soms op mijn forum heel soms klik ik op vernieuwen en dan werkt het wel weer… misschien meot je dat proberen… :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.