Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Scrolbar positie naar top van Layer

Anoniem
[m]
3 antwoorden
 • Ik heb vanavond zo'n beetje alle forums die ik ken doorgekeken of ik een antwoord kon vinden op mijn vraag, maar nergens iets gevonden. Ik hoop dat het hier wel lukt :)

  Ik heb een pagina waarin 5 layers bovenop elkaar gepositioneerd zijn. D.m.v. een hide/show functie laat ik de juiste layers zien; dus als er een zichtbaar is, zijn de andere vier verborgen.
  Nu zit er in die layers een "[b:296f3fb86f]overflow:auto[/b:296f3fb86f]" style zodat ik de layers kan scrollen. Helaas bij het hiden van een layer springt deze scrollbar niet terug naar de toppositie (startpositie). Dus samenvattend:
  Ik open Layer A en ik scroll naar beneden.
  Ik open Layer B (Layer A wordt verborgen)
  Ik open Layer A weer…en de scrolbar staat nog steeds op dezelfde plaats!

  Het is heel logisch dat dit gebeurt maar ik zou dus willen dat de scrolbar terug springt naar boven. Wie kan me helpen met een scriptje dat hiervoor zorgt?

  Alvast hartelijk bedankt voor de moeite :)
 • Zomaar een idee, dus verder niet getest of zo.
  Gebruik moveTo(0, 0) (=Javascript)
 • moveTo() zal waarschijnlijk niet werken, dat is namelijk een method van een window object. Iets wat een layer niet is. Bovendien zou je dan nog het meeste kans hebben met de scrollTo() method. Maar niet geschoten is natuurlijk altijd mis ;)

  Wat je zou kunnen proberen is een anchor aanbrengen in de layer en de location.hash (of href) wijzigen naar deze anchor.

  btw. Dit probleem komt me vaag bekend voor. M'n geheugen laat me alleen op dit moment in de steek waar ik het tegen ben gekomen :oops:
  Ik kijk effe in de search of ik het terug kan vinden….
  edit: gevonden; http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=110672
  Alleen staat daar ook niet echt veel info waar je wat aan hebt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.