Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

URL rewrite probleem

Anoniem
InZane
2 antwoorden
 • Ik gebruik op dit moment het volgende:

  [code:1:d6182845f9]
  RewriteEngine on
  RewriteBase /
  RewriteRule ^(bydate)/[0-9]+)/([a-z0-9]+)/([0-9]+) /index.php?show=$1&d=$2&m=$3&y=$4 [L]
  RewriteRule ^([0-9]+) /comments.php?id=$1 [L]
  [/code:1:d6182845f9]

  Het werkt wel gedeeltelijk maar de 3e regel lijkt wel genegeerd te worden, want ik krijg gewoon een 404 Error terug van de webserver.
  De laatste url rewrite werkt wel en zoveel verschilt die niet qua opzet (alleen een stukje korter).
  Heb al wat zitten rommelen, maar het wil nog steeds niet lukken om het allemaal werkend te krijgen.

  Ik zal wel iets stoms over het hoofd zien :-?
 • De derde regel klopt ook niet. Je kan dat bijvoorbeeld zien aan het feit dat je maar 3 variabelen checkt (tussen ronde haakjes) en toch 4 variabelen wil ontvangen. Daarnaast snap ik niet wat je met [i:bfc03d0787](bydate)[/i:bfc03d0787] probeert te bereiken. Ik denk dat het meer zoiets moet worden:[code:1:bfc03d0787]RewriteRule ^bydate/([0-9]+)/([a-z0-9]+)/([0-9]+)[/]{0,1} /index.php?show=bydate&d=$1&m=$2&y=$3 [L][/code:1:bfc03d0787]Wat doe ik hier? Ten eerste heb ik bydate weggehaald als variabele, dat was m.i. onzinnig. Daarnaast heb ik aan het einde iets versoepeld, de URI kan nu zonder én met slash eindigen zonder dat dit invloed op het resultaat heeft. Sowieso denk ik dat het nog verbeterd kan worden, want het lijkt me dat het jaar hoger in de hiërarchy staat dan dag van de maand, precies omgekeerd zoals jij het hebt. Maar goed, wellicht heb je er je redenen voor…

  Alles onder voorbehoud en slagen om de arm, het is namelijk niet getest.

  [b:bfc03d0787]Edit:[/b:bfc03d0787] ik zie nu dat je waarschijnlijk een openingshaakje bent vergeten, maar dat verandert eigenlijk niets aan mijn verhaal.

  - Bas

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord