Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

processor-database bijhouden

Anoniem
tweakermatt
5 antwoorden
 • Beste programmeurs,

  ik hoop dat jullie me kunnen helpen. Zelf ben ik qua webprogrammeren nogal n00b..

  Ik heb een homepage gemaakt, geheel in html en css. (alleen php gebruikt voor het mail-script)

  Nu heb ik een soort database van processors. Dit is de link van die 'database': http://amd.tweakman.net/overzicht.html

  De huidige situatie is, dat alles in html is. Al moet er een processor toegevoegd worden, moet ik de pagina van de betreffende processor aanmaken en uploaden op de host, overzicht.html bijwerken (link erbij zetten) en de nieuwe versie van overzicht.html uploaden.

  Nu is dit allemaal geen groot probleem, er komen niet dagelijks 20 processors bij (het rijtje wat er nu staat is van januari 2003 tot heden..), maar ik denk dat het makkelijker moet kunnen.

  Ik zat soort te denken aan een php script waarbij ik kan inloggen, gegevens van de nieuwe processor kan invoeren (naam van de proc, naam van de core (bijv: Newcastle, of Clawhammer, oid), Level 1 cache, Level 2 cache, fsb in MHz, Multiplier, Design, Socket, Micron, kloksnelheid, extra info) en op submit klikken en het staat er… En dan evt. ook processor kunnen verwijderen. Dat k dus gewoon niet in hoef te loggen op mn host, alleen inloggen op het scriptje.

  Nu klinkt dat voor jullie allemaal mss heel makkelijk, maar kan alleen maar html en css. Een heel klein beetje php, maar dat is echt basic..

  <?php

  echo 'hello world';

  ?>

  Dit is alles wat k kan (als het goed is tenminste :wink: ). Ik heb denk ik al 5 keer een php-cursus gevolgd, maar ik ben het gewoon een week later weer kwijt :(

  Oja, mijn host ondersteunt een mysql database, php, ik heb de beschikking over max 10mb (waarvan ik er nu 1 heb gebruikt..).

  Als iemand nog iets wil weten, vraag het maar. De volledige homepage is http://amd.tweakman.net (ik weet niet of dit mag, valt dit onder spam? :) het lijkt me eigenlijk wel handig om dit ff te vermelden.. anders haal k t wel weg)

  Degene die de moeite nemen om mij te helpen: bedankt!!! :)

  groets, matt.

  [edit]
  van http://www.hotscripts.com/ en de search werd ik niet veel wijzer.. :)
  [/edit]
 • Jammer vriend, maar hier doen we helaas niet aan. Zie forumreglement.
 • Ik vraag ook niet of jullie het kunnen maken, maar hoe ik het aan moet pakken en of iemand me een beetje op weg kan helpen :) Ik heb de Faq heus wel gelezen hoor :)
 • zoek dan eerst eens uit hoe je via php dingen in- en uit een database haalt.

  phpfreakz.nl al bekeken?

  t.
 • Lees eerst de serie over php/mysql dat vorig jaar in C!T stond…Daar leer je denk ik al genoeg van.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.