Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Keuzelijst -> database

Anoniem
None
12 antwoorden
 • Middag!

  (Het gaat om een registreerformulier)

  Ik heb een formulier met keuzelijst gemaakt en de bedoeling is dat de user die zich registreert in de gekozen database uit de keuzelijst terecht komt.

  Wel is het even handig om te vertellen dat de databases geen vaste naam hebben, omdat er eerst een setup gedraaid moet worden waarin de user zelf bepaald hoe de databases gaan heten

  Hieronder de link naar het plaatje, die alles een beetje verduidelijkt. Het is dus de vraag wat er ipv $input moet komen te staan, om een user in de juiste database te krijgen.

  http://picserver.student.utwente.nl/view_image.php/1RR9RI0056LH/picserver.jpeg

  Mvg,

  - Barus
 • Nou, je INSERT INTO niet naar een database maar een tabel.
  Dus je verhaal klopt niet helemaal.

  Je connect met een database, en je leest, wijzigt, of schrijft records in een tabel. Die tabelnaam kan je dus gewoon in je software 'inbakken'.
 • Ja, sorry klopt…ik heb het over tabellen ipv databases :oops:
 • Vraagje, waarom zou je users in verschillende tables willen hebben? Misschien heb je wel een ontzettend goede reden, maar zo op het eerste gezicht riekt dit naar een ongelukkig gekozen datamodel.
 • Volgens mij is zijn probleem al opgelost……toch?

  Hij had namelijk een probleem die niet bestaan kan. :lol:
 • [quote:ab5194ce4d="Wiep Corbier"]Hij had namelijk een probleem die niet bestaan kan. :lol:[/quote:ab5194ce4d]
  En waarom zouden cross-database inserts niet kunnen bestaan?
  M.a.w. een connectie naar database A en een insert in database B.
 • Uhm, Annie, daar heb ik het helemaal niet over.

  Lees zijn vraag en mijn eerste antwoord even aandachtig. Ik kan me er wel iets bij voorstellen dat een gebruiker de naam van een database zelf mag bepalen, maar niet van tabellen. Kan natuurlijk wel, maar dan vraag ik me af wat de gebruiker daarna ook nog allemaal moet doen: kolommen benoemen, eigenschappen toewijzen. Dan is 'de beer los' lijkt mij.

  Maar laten we eerst op een reactie van Barus wachten, of hij tot andere inzichten is gekomen, of dat IK het helemaal verkeerd begrepen heb. :)
 • [quote:e7fe8071fa="Wiep Corbier"]Uhm, Annie, daar heb ik het helemaal niet over.[/quote:e7fe8071fa]
  Ok, er zat effe wat ruis op de lijn, my bad.
  Ik wacht even rustig een antwoord van TS af en hou intussen wijselijk m'n mond :D
 • Bedankt voor de antwoorden!

  Ik heb nagedacht (jaja) en ben tot de conclusie gekomen dat het plan misschien niet echt waterdicht was.

  Hier nog meer informatie over de bedoeling:

  Het systeem moet uiteindelijk voor scholen te gebruiken zijn, omdat ik niet weet welke klassen er aanwezig zijn, moeten die door iemand van de school aangemaakt worden. Mijn plan was dus, dat elke klas een eigen tabel krijgt met de volgende records: Username & Password.

  Als een leerling zich dan zou registreren zou de leerling zijn klas moeten kiezen en zou dan in die tabel terecht komen. (misshien is het handiger om alle leerlingen in 1 tabel te zetten en vanuit daar te bepalen in welke klas hij/zij hoort?)

  Mijn vraag: is het eerste idee mogelijk, zo ja hoe? Of is het 2de systeem beter en heo zou ik dat aan kunnen pakken?

  - Barus
 • [quote:6048e2abe2]Als een leerling zich dan zou registreren zou de leerling zijn klas moeten kiezen en zou dan in die tabel terecht komen. (misshien is het handiger om alle leerlingen in 1 tabel te zetten en vanuit daar te bepalen in welke klas hij/zij hoort?) [/quote:6048e2abe2]

  Uiteraard zet je alle leerlingen in één tabel. Leerlingen zijn leerlingen, en klassen zijn klassen. Wat je vervolgens moet doen is leerlingen koppelen aan een klas. Of als je verder geen gegevens over de klas hebt/gebruikt dan kun je eenvoudig een kolom 'klas' aan de leerling toevoegen.

  Denk goed na over je datamodel. Ik heb het idee dat je het jezelf veel te moeilijk maakt.
 • Ja..mischien maak ik het mezelf te moeilijk. Ik ging er vanuit dat een leerling in een bepaalde "klassentabel" stond en bij het inloggen werd dan bekeken of een leerling ook echt in die tabel stond en zodoende had hij dan toegang tot de pagina.

  Op dit moment heb ik even geen tijd om meer te posten…vanavond hoop ik hierop verder te kunnen gaan.

  - barus
 • Evt. zou je de klassen nog in een aparte tabel kunnen doen en de leerlingen in de leerlingentabel koppelen mbv. van een id uit de klas tabel.
  Is wel makkelijker als je bijvoorbeeld een keer de naam van een klas wil veranderen. Dan heb je die gelijk voor alle leerlingen uit desbetreffende klas aangepast.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord