Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

[PHP] snelheid

Anoniem
Remytje
3 antwoorden
 • Hoi,

  even een kleine vraag uit nieuwsgierigheid:

  ik heb een klasse waarin alle DB handelingen worden gedaan. Ik heb op het moment als er een instantie wordt gemaakt van die klasse dat er een DB connectie wordt gemaakt (dus in de constructor maak ik deze).

  Ik vroeg me af wat er sneller is (ook kijkend naar systeembelasting):

  de bovenstaande manier of iedere function als die wordt aangeroepen een connectie laten maken

  bvd
 • Ik denk dat het 't makkelijkst en snelst is om het in de constructor te doen. Ik weet niet precies hoe vaak je de functies in de klasse aanroept, maar toch zal het geheel in een fractie van een seconde geparst/verwerkt worden. Om dan meerdere keren een DB-connectie te maken lijkt me niet handig.

  Als je heel veel gebruikers verwacht waardoor je server heel zwaar belast wordt of kan worden, dan moet je misschien het gebruik van persistent connections overwegen. Op die manier wordt de verbinding niet verbroken als de parser klaar is met het bestand maar wordt gebruikt voor de volgende query die zich aanbiedt. Dit is alleen voordelig bij grote hoeveelheden verbindingen per tijdseenheid.

  - Bas
 • [quote:928c464eba="BasHamar"]Dit is alleen voordelig bij grote hoeveelheden verbindingen per tijdseenheid.[/quote:928c464eba]

  En het levert aanzienlijk meer serverbelasting op.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.