Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

[php] LCD aansturen via PHP?

Anoniem
psychonetics
9 antwoorden
 • Hallo,

  weet iemand of het mogelijk is om via PHP een LCD-schermpje (SED1335 controller) aan te sturen dat is aangesloten op een LPT-poort, zodat je plaatjes kan weergeven, of alleen tekst?
  En zo ja, wat moet ik er dan voor hebben (dll's oid). Ben nog maar een beginner wat betreft php. Vraag dus niet om script, maar gewoon wat zoekwoorden voor google :)

  Tnx in advance,

  Kasper
 • Hier is een link voor een serieel poort
  Als je iets op een display wilt zetten kun je met php de tekst in een file zetten en dat door een ander prgramma uit laten lezen en naar de display sturen. Je kunt natuurlijk maar een tekst gelijktijdig laten zien. Als 100 mensen iets op de display willen zetten wordt het wat lastiger.
  Hier is nog een link voor de parallele poort.

  wimb
 • Bedankt! aan die links heb ik zeker wel wat denk ik. Het is overigens de bedoeling dat ik hem alleen ga gebruiken via mijn webserver, en andere mensen zullen hem dus niet kunnen besturen.
  Maar welk programma zou ik dan moeten gebruiken om die php uit te lezen? Of is het ook mogelijk om vanaf php direct dat LCD aan te sturen, door bijvoorbeeld dll's te includen?

  vriendelijke groet, Kasper
 • PHP kan, voor zover ik weet, ook com objecten gebruiken. Als je dus een object hebt zou je deze in theorie kunnen "besturen" vanuit PHP.
 • Ik heb hier het complete handboek van PHP liggen, en daarin staat inderdaad dat PHP ook COM-objecten kan aansturen. Maar mijn kennis van php is nog niet zo ver gevorderd dat ik dat ook kan. Ga dat boek toch maar eens heel rap uitlezen :D

  Bedankt!
 • Ik ben misschien nu wat tè nieuwsgierig, maar waarom wil je het perse met php? :)

  Vic
 • Lijkt me omdat je dan vrij makkelijk webbased kan werken.
 • Oke - maar wat voor een nut heeft het om op computer1 wat in te tikken, en het dan op het LCD scherm tevoorschijn laten komen?
  Ow ja! Een lichtkrant is zoiets! ;)

  Vic
 • [quote:5316d4cc10="psychonetics"]Ik heb hier het complete handboek van PHP liggen, en daarin staat inderdaad dat PHP ook COM-objecten kan aansturen. Maar mijn kennis van php is nog niet zo ver gevorderd dat ik dat ook kan. Ga dat boek toch maar eens heel rap uitlezen :D
  [/quote:5316d4cc10]
  Ik denk dat je eerst eens op zoek moet gaan naar een COM object wat doet wat je wilt (ik begrijp tenminste uit je post dat je deze nog niet hebt). Daarna kan je kijken of je deze ook vanuit PHP kan aansturen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.