Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Microsoft JScript Fouten

Anoniem
KAPE
6 antwoorden
 • Wil script op website plaatsen, maar kan geen enkel bestand met extensie .js meer openen. Krijg foutmeldingen via "Windows Scripting Host". vb. "compilatiefout Microsoft JScript", "runtime fout Microsoft JScript". Wat kan dat zijn ?
 • Weet je zeker dat de bestanden correct zijn en dus bijv. geen syntax-fouten bevatten?

  Andere mogelijkheid: heb je toevallig een virusscanner of firewall draaien die (java)script files blocked en/of "onschadelijk" maakt?
 • [quote:8a229a700c] Weet je zeker dat de bestanden correct zijn en dus bijv. geen syntax-fouten bevatten? [/quote:8a229a700c]
  Met scripts die ik nu probeer te installeren heb ik vroeger al eens geëxperimenteerd en toen ging alles perfect. Ook nu heb ik diverse scripts uitgeprobeerd (ik ben aan de bouw van een hernieuwde site bezig) en telkens zit ik met hetzelfde probleem. Ik kan de .Js_bestanden niet openen om te configureren.
  [quote:8a229a700c]Andere mogelijkheid: heb je toevallig een virusscanner of firewall draaien die (java)script files blocked en/of "onschadelijk" maakt?[/quote:8a229a700c]
  Draai NAV en ZoneAlarm : waar moet ik zoeken om te weten of ze deze .js-bestanden blokkeren ?

  Groetjes,

  KAPE
 • zoek iets wat "script blocker" oid heet.

  Even zelf proberen :)
 • [quote:a177bf4125] zoek iets wat "script blocker" oid heet. [/quote:a177bf4125]
  Script Blocking in NAV uitgeschakeld, .JS-bestanden openen nog niet !

  KAPE
 • Gezien de foutmelding die je krijgt, krijg ik de indruk dat je JS bestanden probeert te openen via een simpele dubbelklik. Bij die werkwijze zal normaal gesproken Windows Script Host het script proberen uit te voeren. Een script dat is gemaakt voor een webpagina zal in Windows Script Host overigens bijna zeker niet werken.

  Als je het script niet wilt laten uitvoeren maar wilt bewerken, moet je met rechts klikken op het bestand. Vervolgens klik je op "Bewerken".

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.