Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

phpMyAdmin werkt niet wie kan mij helpen ben een beginner

Anoniem
Lord Wodan
5 antwoorden
 • Ik heb apache, en php en mysql geinstalleerd, ik heb de configuratie file config.inc.php aangepast, alles werkt apache en php en mysql, maar telkens als ik phpMyAdmin opstart komt de melding dat de pagina niet gevonden kan worden.
  Kan iemand mij daar mee helpen

  gr Tiemon
 • Moet je toch even overnieuw je config.inc.php nakijken.
 • ik had dat ook…

  wat roep je aan om je phpmyadmin te starten?

  127.0.0.1/phpmyadmin

  of

  127.0.0.1/phpmyadmin/
 • [quote:4e673012b2="t.bork"]Ik heb apache, en php en mysql geinstalleerd, ik heb de configuratie file config.inc.php aangepast, alles werkt apache en php en mysql, maar telkens als ik phpMyAdmin opstart komt de melding dat de pagina niet gevonden kan worden.
  Kan iemand mij daar mee helpen

  gr Tiemon[/quote:4e673012b2]Lees en schrijfrechten goed instellen? Wat voor een systeem geruik je en wat voor link (lokaal) roep je dan aan? Ik start PHPmyadmin met http://localhost/phpmyadmin/index.php of http://localhost/phpmyadmin, dus maakt niet uit. En staat phpmyadmin wel binnen het serverbereik? bijv in de serverroot?
 • ïn config bestand moet de variable absoluteuri (ofzo) precies goed zijn ingesteld, als je phpmyadmin wilt gebruiken met je een ip en hij staat in de map phpMyAdmin zou je dus zoiets moeten invullen: "http://123.123.123.123/phpMyAdmin/"

  weet niet of t daar aan ligt maar zou kunnen…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.