Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Horizontaal Menu

Anoniem
Dr HenDre
6 antwoorden
 • En daar was ik weer :lol:

  Ik heb een beetje een ingewikkeld iets. Vele malen naar hulp gezocht en nog steeds kom ik er NIET uit! Dit is trouwens even een éénmalig iets, dus aub niet van die oplossingen van 'Neem eerst maar een cursusje PHP/HTML' ofzo…

  Dit is het probleem:

  Ik heb de site van mijn drumband een poosie terug geheel omgegooid, en hij draait nu op een PHP hosting etc. De site bestaat grotendeels uit PHP includes. De index.php bijvoorbeeld, is alleen maar een geraamte, met includes, zodat alles netjes overal inpast (linker en rechter menu bijvoorbeeld)

  Dit werkt opzich allemaal zonder problemen.
  Maar nu…

  Ik wil een horizontaal menu toevoegen aan deze site. Puur aan de index.php, zodat ik niet bij iedere pagina het geheel hoef te herhalen.

  ———————————————————–
  BANNER
  ———————————————————–
  ———————————————————– <– MENU
  - - -
  LEFT - MAIN - RIGHT -
  - - -
  - - -
  - - -
  - - -
  - - -
  - - -
  - - -
  ———————————————————–

  Zo kun je de site zegmaar aanschouwen (dit is de nieuwe lay-out, en staat nog niet online, anders had ik wel een URL gegeven).

  Bovenaan een banner, daaronder moet dus het HORIZONTALE menu komen, en daaronder de site zelf, verdeeld in 2 zij menuutjes, en 1 mainpagina, waarin alles wordt weergegeven.

  Ik heb vele manieren geprobeert, maar ik krijg er maar GEEN horizontaal menuutje uit, zoals ik hem wil. Niet een normaal horizontaal menuutje dus, maar een menuutje die net zo werkt als het menuutje op www.comingsoon.net

  Als je er dus met je muis opstaat, dat er een submenu uitrolt (naar beneden, met eventuele meerdere sub-submenu's zegmaar.

  Het is zo, dat ik de JAVASCRIPT (want zo heb ik de scripts enkeld nog maar gezien) SCRIPTS op de een of andere manier niet goed samenvoeg in mijn PHP index…

  Wie weet misschien een makkelijkere manier, of wie weet waar ik zo'n makkelijk menuutje kan vinden? En zijn er misschien ook PHP scripts van dit menuutje? Dat dat makkelijker zou gaan? :roll:

  Alvast bedankt! 8)
 • Je kunt niet zo'n dynamisch menu maken met PHP, PHP is server-side, het moet eerst geparsed worden, en kan niet zoals JS werken.

  Gebruik je frames? JS-menu's kunnen vaak (niet altijd) 'rolloveren' over frames heen.
  Op zich raad ik je het gebruik van JS in je menu af, omdat mensen die JS uit hebben staan, niet in een site kunnen navigeren.
  De voorbeeldsite die je geeft, daar werkt het menu ook niet in Opera.

  Mogen we toch een online voorbeeldje zien? Een beeld zegt meer dan duizend woorden ;)
 • hmm… ja.. mn eigen (met lijntjes) gemaakt voorbeeld ziet er niet echt uit zoals het was in de opmaak van de post.. maar goed:

  http://25061.t35.com/site.jpg

  Hier een klein ideetje hoe de site eruit komt te zien. Maar ik wil hoe dan ook zo'n menuutje erin frummelen… Hoe ga ik dat aanpakken :cry:
 • eeh, je plaatje doet et niet.
 • Dan moet je ff naar de site zelf

  http://25061.t35.com

  en daar het plaatje aanklikken
 • PROBLEEM OPGELOST.
  DANK VOOR DE HULP! 8)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.