Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

hoe plaatje op phpbb2 aan te passen?

Anoniem
Lord Wodan
4 antwoorden
 • Hoe moet je het plaatje aanpassen dat het phpbb2 forum linksboven toont? Bijv. op dit forum staat "computer totaal!" linksboven, of hier: http://forum.nedlinux.nl/ en ik weet niet hoe je dit plaatje moet aanpassen. Ik zie het nergens in de handleiding staan en ik vind het ook niet op google.
 • toen ik nog een forum had, heb ik gewoon gekeken waar het plaatje staat, en een eigen ontwerp met dezelfde bestandsnaam gesaved (eroverheen dus)
 • [quote:f90b34a80d="computerbacterie"]Ik zie het nergens in de handleiding staan en ik vind het ook niet op google.[/quote:f90b34a80d]

  http://www.phpbb.nl/kb.php?mode=article&k=6

  [quote:f90b34a80d]Hoe kan ik het phpBB logo wijzigen in mijn eigen logo ?

  Dit is een veelgestelde vraag en ik hoor je denken: "Mag ik eigenlijk het originele phpBB logo wijzigen ?" Ja dat mag. Er is niets verkeerds aan het wijzigen van het standaard phpBB logo, en er zijn twee manieren om dit te doen.

  1. De eerste manier om dit te doen is door het veranderen van het pad. Noem jouw logo bijvoorbeeld mijnlogo.gif en upload deze naar templates/subSilver/images.
  Zoek vervolgens (in overall_header.tpl) bijna onderaan naar:

  <td><a href="{U_INDEX}"><img src="templates/subSilver/images/logo_phpBB.gif" border="0" alt="{L_INDEX}" vspace="1" /></a></td>

  Wijzig eenvoudig het rood gemarkeerde gedeelte in het pad naar jouw logo: templates/subSilver/images/mijnlogo.gif

  Is dit simpel of niet ?

  2. De tweede manier om het logo te wijzigen is nog simpeler. Verander de naam van jouw logo in logo_phpbb.gif en upload het naar templates/subSilver/images waarbij je het bestaande logo overschrijft. Makkelijker kan het niet !!
  [/quote:f90b34a80d]
 • Bedankt voor de snelle reacties. :) De tweede manier had ik al uitgevonden maar ik wilde graag de officiele manier gebruiken. Kennelijk is dat dus een officiele manier. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.