Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Stukje php emuleren met Javascript

Anoniem
J. de Boer
17 antwoorden
 • Ik kan het in de boeken niet zo gauw vinden, misschien kan het ook niet, maar ik heb hier een voorbeeld van een stukje php:
  [code:1:763a74e207]$tekstfile = "tekstfile.txt";
  $bestandsindex = fopen($tekstfile,"r");
  $inhoudfile = fread($bestandsindex, filesize($tekstfile));
  fclose($bestandsindex);
  echo $inhoudfile;[/code:1:763a74e207]
  Dus bestaande tekstfile.txt invoeren als variabele, openen, inhoud lezen en deze inhoud weergeven op het scherm. Werkt probleemloos online. En het algoritme komt meerdere malen voor in het eigenlijke script.

  Maar offline heb ik geen php
  Vraag: Zou dit (offline) kunnen worden geëmuleerd met een simpel Javascript? Ben eerlijk gezegd niet zo'n Javascriptwizard.
 • Je kan ook offline een eigen server draaien.
 • Klopt, maar dat heb ik niet, wil ik ook niet en ik heb op m'n eigen PC ook geen php. Vandaar mijn vraag of zoiets sowieso mogelijk is te emuleren in Javascript.
 • [quote:77ed7845a0="J. de Boer"]Klopt, maar dat heb ik niet, wil ik ook niet en ik heb op m'n eigen PC ook geen php. Vandaar mijn vraag of zoiets sowieso mogelijk is te emuleren in Javascript.[/quote:77ed7845a0]Waarom maak je dan geen javascript ipv. PHP als je apache/php niet op je pc wilt hebben? Tis wel erg makkelijk hoor om thuis zaken te kunnen testen. En zo ingewikkeld is het installeren ook niet.
 • Zie mijn topicstart: Dat was nou juist mijn vraag. Ik ben niet zo'n enorme Javascriptwizard, ik kan het niet zo gauw vinden. Dus hoe doe je dit? Zou een simpel script moeten zijn dunkt me.
 • PHP kan veel meer dan JavaScript en de manier waarop PHP werkt is totaal niet te vergelijken met JavaScript.

  Wat je wilt doen heeft geen nut.

  Wil je je scripts testen: installeer een server.
 • Zal helemaal waar zijn BelgiumBoy_007, met alle waardering voor je raad, maar dat is niet mijn vraag. Voor af en toe even een offline testje koop ik geen serverpakket.
 • Maar voor af en toe offline te testen wil je wel de enorme moeite doen om PHP om te zetten naar JavaScript (wat niet met al de PHP scripts gaat)?

  Wie sprak er hier trouwens over een server kopen? Er zijn genoeg gratische PHP servers beschikbaar. Ik heb er zo eentje staan en het werkt perfect: kostte €0.
 • [quote:f2d4ba69b4="BelgiumBoy_007"]Wie sprak er hier trouwens over een server kopen? Er zijn genoeg gratische PHP servers beschikbaar. Ik heb er zo eentje staan en het werkt perfect: kostte €0.[/quote:f2d4ba69b4]Precies hoe heet die ook alweer ultradev ofzo? Je kan natuurlijk ook gewoon apache en PHP downloaden en installeren.
 • Bedankt voor de reacties.
  Ik zal eens rondkijken naar zo'n gratis php-servertje. Iemand een tip? Kan voor simpel uitproberen een zeer eenvoudige versie zijn.

  Blijft toch evengoed de nieuwsgierigheid of dit zeer simpele stukje php sowiewso nagebootst [b:fea64c3793]kan[/b:fea64c3793] worden met een javascriptje. Of moet ik uit de gegeven antwoorden afleiden dat dit te moeilijk is of helemaal niet mogelijk?
 • [quote:4d27a72d42="J. de Boer"]Bedankt voor de reacties.
  Ik zal eens rondkijken naar zo'n gratis php-servertje. Iemand een tip? Kan voor simpel uitproberen een zeer eenvoudige versie zijn.

  Blijft toch evengoed de nieuwsgierigheid of dit zeer simpele stukje php sowiewso nagebootst [b:4d27a72d42]kan[/b:4d27a72d42] worden met een javascriptje. Of moet ik uit de gegeven antwoorden afleiden dat dit te moeilijk is of helemaal niet mogelijk?[/quote:4d27a72d42]in mijn ogenblijft de vraag, waarom moeilijk doen (emuleren) als het makkelijk kan (installeren).
 • Nieuwsgierigheid.
 • Om tegemoet te komen aan je nieuwsgierigheid, op de volgende manier kan het (mits je beschikt over IE5+ onder Windows).

  Giet de volgende code in een tekstbestand en geeft het de extensie HTA (HTML Application). Het valt warempel best wel mee om zo'n stukje PHP te vertalen naar JS.


  [code:1:0f37dc088f]
  <html>
  <body>

  <script type="text/javascript">

  try {
  fs = new ActiveXObject("Scripting.FileSystemObject");
  opentekst = fs.openTextFile("tekst.txt");
  document.write(opentekst.readAll());
  opentekst.Close()
  opentekst = null;
  fs = null;
  } catch(e){
  alert('De volgende fout is opgetreden:

  ' + e.description);
  }

  </script>


  </body>
  </html>
  [/code:1:0f37dc088f]

 • Emuleren zal nooit gaan, simpel omdat het allebij scripttalen zijn en te weinig met elkaar te maken hebben.

  Je kan wel kijken naar bijv. functies die beide talen hebben, zoals stringmanipulatie e.d. Verder val het vrees ik niet komen.
 • Het kan dus toch! Inderdaad een simpel scriptje, het heeft nagenoeg dezelfde structuur als het php-scriptje. Jacco, bedankt. Ook de anderen bedankt die me hier, overigens met de beste bedoelingen, vanaf wilden praten.
 • Ik gebruik PHPTriad.
 • [quote:59b40c8b9b="J. de Boer"]Het kan dus toch! Inderdaad een simpel scriptje, het heeft nagenoeg dezelfde structuur als het php-scriptje. Jacco, bedankt. Ook de anderen bedankt die me hier, overigens met de beste bedoelingen, vanaf wilden praten.[/quote:59b40c8b9b]

  En die oplossing is dus alleen in IE mogelijk en heeft totaal niks met het originele javascript te maken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord