Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Omzeilen optie "tekengrootte" van Internet Explore

Anoniem
[m]
7 antwoorden
 • Heb ff een vraag: in Internet Explorer kun je met de optie tekengrootte de grootte van de letters binnen een site aanpassen. Nu heb ik een navigatiemenu in een frame aan de linkerkant van het scherm: de links hierin maken gebruik van CSS om te veranderen als iemand met de muis eroverheen gaat. Als binnen Internet Explorer de tekengrootte wordt verhoogd, ziet dit menu er niet meer mooi uit (afgebroken woorden, etc). Kan ik die tekengrootte via een stukje code omzeilen?

  Het is voor mij geen optie om het menu als gif of jpg weer te geven, omdat het regelmatig veranderd dient te worden. Alvast bedankt!
 • Ja, lekker. Wat denk je van mensen met mindere visie? Mogen die je site niet bezoeken?

  Boeie dat je site dan verandert, zo zit het medium in elkaar. Als je alles pixelperfect wilt hebben, ga lekker flyers ontwerpen.
 • het enige wat u wilt is dat de grootte van de tekst gelijk blijft.

  in je css file gewoon de grootte opgeven

  ex:

  a {
  font-size: 12px;
  }
  a.hover {
  font-size: 12px;
  }

  nu blijft het zo staan ondanks teken grootte ( dacht ik )
 • Bedankt _Arno_
 • Ik hoop dat dat wordt veranderd in de nieuwe versie van IE, want dat is natuurlijk weer helemaal fout. Leuk voor mensen met grote resoluties of mensen die wat minder zien.
 • [quote:c1f812bcec="[m]"]Ik hoop dat dat wordt veranderd in de nieuwe versie van IE, want dat is natuurlijk weer helemaal fout. Leuk voor mensen met grote resoluties of mensen die wat minder zien.[/quote:c1f812bcec]hmm interessant punt, dat over mensen met minder visie. ik zelf gebruik ook vaak .px . Maar dit,blijkt nu, uit onwetendehied. Wat voor notatie zou je voor lettergrote aanraden?
 • zonder px erachter, gewoon <font size="2"> ofzo ipv <font size="2px">

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.