Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

CGI_bin werkt niet bij formulier verzenden

Anoniem
h.j.boer
6 antwoorden
 • Geachte

  Hier een vraag, ik maakte een email zend formulier aan met de gegevens zoals hccnet het aangeeft, maar als ik de gegevens hebt ingevuld en zeg verzenden dan kan hij de cgi-bin niet vinden, deze foutmelding geeft hij dan weer

  The requested URL /h.j.boer/cgi-bin was not found on this server.
  ________________________________________
  Apache/1.3.26 Server at home.hccnet.nl Port 80

  Wil je de broncode weten, kijk dan op mijn homepage hieronder staat mijn adres, graag zou ik van u weten wat ik verkeerd doe.
  Alvast hartelijk dank
  http://home.hccnet.nl/h.j.boer/Form.html

  “Form.html” is het formulier is niet echt af, is een proef

  Henk Boer
 • Er staan 2 <form> tags. De eerste heeft een actie 'cgi-bin', wat niet kan, want cgi-bin is geen bestand maar een map. De 2e heeft als action /cgi-bin/sendform.cgi (http://home.hccnet.nl/cgi-bin/sendform.cgi) en die moet je hebben, maar het eerste form element voorkomt dat het wordt gebruikt.

  Dus haal het eerste form element weg en het zou moeten werken
 • [quote:e6d72eeadd="maIRnaairruJ"]Er staan 2 <form> tags. De eerste heeft een actie 'cgi-bin', wat niet kan, want cgi-bin is geen bestand maar een map. De 2e heeft als action /cgi-bin/sendform.cgi (http://home.hccnet.nl/cgi-bin/sendform.cgi) en die moet je hebben, maar het eerste form element voorkomt dat het wordt gebruikt.

  Dus haal het eerste form element weg en het zou moeten werken[/quote:e6d72eeadd]

  Geachte heer

  dit schrijf HCC op het net, dat je het zo moet doen, dat is precis wat ik gedaan hebt, heb mijn mailadres aangepast en het onderwerp. en heb het in mijn pagina gezet. maakt het ook wat uit waar het geplaats wordt, bij mij staat de regel tussen de form tag

  dit is is van HCC
  U kunt op uw pagina een formulier plaatsen en de inhoud van een ingevuld formulier per e-mail naar u toe laten zenden. Hiervoor plaatst u onderstaande source code in de HTML-code van je pagina.
  <FORM ACTION = "/cgi-bin/sendform.cgi" METHOD="POST">
  <INPUT TYPE ="HIDDEN" NAME="TO" VALUE="EMAILADRES">
  <INPUT TYPE ="HIDDEN" NAME="SUBJECT" VALUE="ONDERWERP">


  dit stukje hieronder heb ik niet geplaats moet dan ook ik dacht dat het niet hoef, maar hoor het wel van U. om dat ik dit zelf al aangemaakt heb in mijn pagina

  Hier je code voor invulvelden, buttons, e.d. plaatsen
  <INPUT TYPE="submit" value="verzenden">
  <INPUT TYPE="reset" value="wissen">
  </FORM>

  Vervang de termen “EMAILADRES” en “ONDERWERP” in het bovenstaande voorbeeld door uw eigen e-mailadres en het onderwerp van uw formulier. Wanneer u de inhoud van het formulier naar meerdere mensen tegelijkertijd wilt verzenden, dan kunt u in het VALUE-veld van “TO” meerdere e-mailadressen plaatsen, gescheiden door een komma.
 • Als je op die link die je opgeeft naar de bron kijkt (rechtermuisknop -> bron bekijken) dan staat er dit:

  [code:1:7ecff56b1d]<body bgcolor="#FFFFCC" text="#000033" link="#990000" leftmargin="20" topmargin="20">
  <form action="cgi-bin" method="post" name="form" target="_blank" id="form"><div id="Layer1" style="position:absolute; width:700px; height:400px; z-index:1; left: 30px; top: 40px; overflow: visible; visibility: visible;">
  <FORM ACTION = "/cgi-bin/sendform.cgi" METHOD="POST">[/code:1:7ecff56b1d]

  die hele eerste <form action="cgi-bin" method="post" name="form" target="_blank" id="form"> tag hoort daar niet tussen en moet weg, zodat overblijft:

  [code:1:7ecff56b1d]
  <body bgcolor="#FFFFCC" text="#000033" link="#990000" leftmargin="20" topmargin="20">
  <div id="Layer1" style="position:absolute; width:700px; height:400px; z-index:1; left: 30px; top: 40px; overflow: visible; visibility: visible;">
  <FORM ACTION = "/cgi-bin/sendform.cgi" METHOD="POST">
  [/code:1:7ecff56b1d]

  De positie van het formulier tussen de body tags van het html document maakt niets uit voor de werking ervan.
 • Tof :D :D :D

  Heel hartelijk dank volgen mij werk het, heb nog niet afgewacht, maar kreeg bericht dat het verzonden wordt dus nu de link maken naar deze pagina toe, maar eerst aanpassen.

  dus nogmaals heel hartelijk dank

  Ps moet toch een meer gebuik maken van het Forum,
 • [quote:dbdb7e5706="h.j.boer"]Ps moet toch een meer gebuik maken van het Forum,[/quote:dbdb7e5706]
  Maar dan hoef je niet meer zo formeel te doen. Zo voelen we ons zo oud :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord