Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

clientside maar wel dynamisch, mogelijk?

Anoniem
.:ToBee:.
5 antwoorden
 • [b:27e8367eb7]Wat ik aan het doen ben:[/b:27e8367eb7]

  Een cdrom maken met een visueel indexeringssysteem. Afbeeldingen (veel) teksten bij die afbeeldingen en afbeeldingsinfo.
  Alle drie de componenten staan in apparte mappen. Alle afbeeldingen hebben dezelfde maten, alle teksten zijn via Word opgemaakt in een sjabloon en hebben dus allen dezelfde maximale "afmeting" zodat ze in een layer, tabel of frame passen zonder problemen voor de opmaak van de html pagina.

  [b:27e8367eb7]Wat ik wil:[/b:27e8367eb7]

  Een pagina (frameset) aanmaken met 3 frames; tekst links, navigatie rechts en thumbs onder.
  Door op een thumb te klikken verschijnt in het tekstframe de bijbehorende tekst.
  Nu kan ik met een "set text of frame" script wel de tekst op zijn plek krijgen maar dan moet ik telkens heel die tekst in dat script copieren.
  OF;
  via een link het Word bestand aanroepen en in het tekstframe laten plaatsen maar dan heb ik die ellendige Word balken er bij en een popup over beveiliging.

  [b:27e8367eb7]Mijn vraag;[/b:27e8367eb7]

  Kan ik de tekst dynamisch aanroepen uit het Word bestand en in het frame "afdrukken"? (als een soort database idee) ZONDER dus met serverside talen te worstelen want het geheel komt op cdrom, niet op het web!

  Mijn database kennis is nihil, een beetje Javascript wil nog wel eens lukken maar andere scripttalen ken ik niet.
 • Ik denk dat voor deze toepassing JavaScript ideaal is. Maar kun je die teksten i.p.v. als Word documenten niet als HTML opslaan? Of eventueel gewoon als tekst bestanden (of XML)?
 • Ik kan de teksten als txt, html, etc. opslaan. De uiteindelijke opmaak wordt toch via CSS binnen de html pagina gedaan. (de reden om ze in eerste instantie in een Word sjabloon te zetten was om tijdens het schrijven controle te hebben op regellengte, aantal tekens en tekstlengte per pagina)

  Maar ik heb nog nergens een Javascript gevonden dat iets aanroept uit een txt bestand en vervolgens ergens op de pagina dumpt. Mijn XML kennis is …tja afwezig eigenlijk.
 • Ik zou het houden op een combinatie van html, css en waar nodig javascript.
 • Sowieso ruikt dit veel meer naar iets dat je beter met flash of director zou kunnen oplossen, maar mocht je dat niet willen/kunnen dan zijn er recent hier een aantal topics geweest over hoe je tekst (xml) include met javascript

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.