Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Hoe kan ik controleren of javascript aan staat

Anoniem
dJeedJee
6 antwoorden
 • Voor mij site wil ik een zwevend menu gebruiken. Deze is geschreven in javascript. Maar omdat dit menu het hoofdmenu is wil ik eerst controlerne of de client wel javascript aan heeft staan, zodat ik een bacup menu kan maken. Want anders valt er weinig te navigeren. Wie weet hoe je deze browsercontrole moet doen.
 • Of is het te doen met een javascript dat bijv. het ip-adres van de client opvraagt en doorstuur. Als deze waarde gevuld is, kan ik er dan van uitgaan dat javascript aan staat?
 • Als je alleen javascript hebt zou ik me iets als dit kunnen voorstellen: je hebt een redirect meta header, die na 1 seconde doorverwijst naar de non-javascript pagina, en een javascriptje dat doorverwijst naar de javascript-site…
 • Dat is een goeie, die ga ik uitwerken
 • Enneh.. wat dacht je van een noscript tag?

  Of je maakt een tekst-navigatie die je met een window.location doorverwijst naar een JS navigatie. Geen JS, dan blijft de tekst navigatie staan..

  t.
 • [code:1:b02d1b52ad]<script type="text/javascript">
  … je javascript menu …
  </script>
  <noscript>
  … je backup menu …
  </noscript>[/code:1:b02d1b52ad]Wat teacher zei dus.

  Ik moet zeggen dat ik het zeer goed vind dat je de moeite doet om een non-javascript alternatief te bieden, dat komt niet vaak voor!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.