Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Misschien een beetje suf, maar hoe deeplink ik nu.nl?

Anoniem
Dilbert
7 antwoorden
 • Beste mensen,

  Graag wil ik op een webpagina gebruik maken van de deeplink page van nu.nl

  http://www.nu.nl/deeplink_html/

  Tot mijn eigen verbazing schiet mij géén manier te binnen hoe ik alleen 'nieuws.hoofd' kan publiceren.

  Heeft iemand een tip?
 • Wat bedoel je precies met "gebruik maken van"? Lees je de file server-side in, of plemp je deze rechtstreeks in een iframe (ik noem maar wat)?

  Server-side kan je de elementen redelijk simpel parsen (de structuur is vrij clean zo te zien). Client-side zou je misschien nog wat met javascript of css aan de gang kunnen gaan. Bijvoorbeeld in een container zetten en alleen de eerste child een [i:21f126e45e]display:block [/i:21f126e45e]geven.
 • Ik weet niet hoe je het doet, maar je kunt gewoon het xml bestand inlezen en gebruiken voor een pagina. Deze heb ik voor de gein een keer gemaakt, en die werkt nog steeds: http://www.weballey.nl/nunl/

  Er zijn ook RSS bestanden zie ik net: http://www.nu.nl/info.jsp?n=305013&c=155
 • @Gerben,
  XML ben ik niet bekend mee, deze laat ik schieten.

  @Annie,
  Sorry voor de wat verwarrende vraag. Ik wil graag de headlines in een opgemaakte tabel (ook gebruik van css) mbv PHP willen tonen (parsen?). Alleen weet ik echt niet hoe dat moet. Hoe simpel is het om http://www.nu.nl/deeplink_html/index.jsp te gebruiken in een PHP-bestand?
 • De output van het nu.nl script heeft een goede structuur en dat maakt het je een stuk makkelijker als je deze wil 'parsen' naar bruikbare elementen.
  Je kan via regular expressions bepaalde patronen 'herkennen' en isoleren. Bijvoorbeeld (ik doe dit even uit m'n hoofd, dus ik kan er wat naast zitten) met de regexp
 • Ik ben niet bekend met vaktermen, laat ik dat vooropstellen.

  Stack-parsed is toch een vaste structuur 'opsluiten' binnen je eigen tags?

  Het enige dat ik wil parsen is de volgende code:

  [code:1:c86a1c5bcc]<div><b>nieuws.hoofd</b>
  <ul>

  <li><a href="http://nu.nl/news.jsp?n=462246&c=29">Tientallen doden bij inferno in discotheek in Buenos Aires</a></li>

  </ul>
  </div>[/code:1:c86a1c5bcc]

  Hierna volgt hetzelfde, maar dan met 'nieuws.overig'.

  Kan ik met PHP niet selecteren? Mijn pagina toont dan alles wat tussen 'nieuws.hoofd' en 'nieuws.overig' zit.

  Mijn webserver ondersteunt volgens mij niets met XML (dacht ik). Daarbij komt dat de headlines geplaatst worden in een bestaande site - die helemaal klaar is.
 • [quote:f5bd1608c6="Dilbert"]Kan ik met PHP niet selecteren? Mijn pagina toont dan alles wat tussen 'nieuws.hoofd' en 'nieuws.overig' zit.
  [/quote:f5bd1608c6]
  Natuurlijk kan dat. Via de regular expressions, of via een "simpele" strpos kan je delen uit de string selecteren. Als je de stukken html 1-op-1 wil gebruiken dan zal dat niet al te veel moeite kosten. Maar ik dacht dat je alle elementen ook nog wilde omvormen naar een andere html structuur. En dan is deze techniek niet handig, vandaar de xml-push ;)
  [quote:f5bd1608c6]Mijn webserver ondersteunt volgens mij niets met XML (dacht ik).[/quote:f5bd1608c6]Dat is simpel te controleren via phpinfo().
  [quote:f5bd1608c6]
  Daarbij komt dat de headlines geplaatst worden in een bestaande site - die helemaal klaar is.[/quote:f5bd1608c6]Dat maakt toch niets uit :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.