Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

[MYSQL] Row verwijderen na x tijd

Anoniem
sjouken
9 antwoorden
 • loo

  het volgende:
  gebruiker kan een bericht plaatsen. Dit bericht krijgt in de database de datum van posting mee. Nu komt ie: dit bericht moet na twee maanden (automatisch) uit de database verwijderd worden. Is dit mogelijk en zo ja hoe? Alvast bedankt!
 • Je zou een veld kunnen opnemen met een einddatum/timestamp. Met een cronjob kun je een scriptje aanroepen wat deze posts verwijdert. Of een scriptje wat op post datum checkt, en alles wat ouder is dan twee maanden, delete.
 • Als ik me niet vergis dan kan je aan een rij een vervaldatum meegeven. Als je dit dan op 2 maanden zet dan doet het wat je zoekt.

  Ik weet niet meer hoe het gaat, zoek eens op mysql.com.

  Het kan ook zijn dat ik me vergis en dat het de rijen zijn, gemaakt door eenzelfde gebruiker (dat al de rijen ingevoerd door diezelfde gebruiker vervallen).
 • Hier gaat het eigenlijk over een heel 'basic' gedachtengang in webscripting in het algemeen…

  Alle instructies worden op een bepaalt moment uitgevoerd (een event). Voor webscripting, is er (voor zover mijn kennis gaat) maar 1 event: het opvragen van een pagina.

  Uit het antwoord van gerben:

  [quote:77fb3bf62f]…Met een cronjob kun je een scriptje aanroepen wat deze posts verwijdert. Of een scriptje wat op post datum checkt, en…[/quote:77fb3bf62f]

  haal ik dat er ook andere events mogelijk zijn (zoals een tijdsinterval)

  Hoe realiseer je dat?
 • [quote:a7feaeec2e="Bremmeteng"]Hoe realiseer je dat?[/quote:a7feaeec2e]Dat kan volgens mij niet tenzij je volledige toegang hebt tot de server (zodat je, m.a.w., een programma kan laten draaien dat een script uitvoert).

  Je kan natuurlijk ook een pagina maken die iets uitvoert, en een programma op je pc thuis zetten die om de zoveel uren dat script oproept. Wel zeer omslachtig.
 • Dus als je site bij een hostingprovider loopt, is het onmogelijk om scripts op een tijdsinterval te laten uitvoeren?
 • [quote:cc134d893d="Bremmeteng"]Dus als je site bij een hostingprovider loopt, is het onmogelijk om scripts op een tijdsinterval te laten uitvoeren?[/quote:cc134d893d]Het is te zien. Met de omslachtige methode werkt het zeker maar die is niet aan te raden.

  Er zijn wel providers die toelaten programma's te laten draaien op hun servers. Mijn provider laat dat toe. Je betaald dan extra voor het programma te laten draaien afhankelijk van het CPU en RAM gebruik.

  Contact opnemen met de provider dus.
 • En als het niet lukt met de provider, kun je altijd nog een delete query opnemen in je normale script.
 • Toen ik dit las moest ik gelijk aan dit topic denken. Misschien heb je er iets aan…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.