Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Directory voor .php pagina's op localhost

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Ik ben net begonnen aan de Basiscursus PHP5 van Peter Kassenaar (Academic Service).
  Tot nog toe ging alles goed: het isntalleren van de Microsoft Internet Information Server en ook de installatie van PHP5. "Info.php" kan ook keurig worden opgevraagd. Ik heb PHP5 overigens op D:\PHP5 gezet.

  Maar nu heb ik om te beginnen een simpele .php pagina gemaakt en die kan ik maar op twee manieren te zien krijgen

  1. Als ik de pagina plaats in C:\Inetpub\wwwroot van de localhost (thuis dus).
  2. Als ik de pagina upload naar de "echte' website bij mijn ISP.

  (Daaruit blijkt dat de code van de pagina correct is.)

  Nu wil ik graag de directory waar ik toekomstig te ontwikkelen pagina's lokaal ga opslaan vrij kunnen kiezen. Maar wát ik ook heb geprobeerd, het lukt niet om een .php pagina (op de localhost) te openen als die ergens anders op het systeem staat, bijv. in F:\PHPbestanden\test.php.

  Klopt het dat die bestanden PERSÉ in C:\Inetpub\wwwroot MOETEN staan of vraag ik de pagina's verkeerd op?
  Ik doe dat nu met http://localhost/F/PHPbestanden/test.php of een paar varianten daarop, maar krijg het niet voor elkaar de pagina (correct) te zien. Noch van de localhost zelf, noch vanaf een ander systeem in het LAN (dan natuurlijk bijv. http://192.168.0.16/etc.).

  Alvast bedankt voor de gouden tip,
  -Kees
 • Je kan in IIS de home directory wijzigen in de directory die je wilt (deze staat nu op [i:13db9fed40]c:\inetpub\wwwroot[/i:13db9fed40]). Ga hiervoor naar de eigenschappen van je website (in IIS rechtermuisknop op de Default website). De aanroep blijft dan gewoon [i:13db9fed40]http://localhost/pad/naar/bestand.php[/i:13db9fed40]

  Andere optie is het aanmaken van zogenaamde Virtual Dirs; deze kan je ook aanmaken vanuit IIS en laten verwijzen naar een willekeurige plek op je harde schijf. De aanroep wordt dan [i:13db9fed40]http://localhost/virtualdir/pad/naar/bestand.php[/i:13db9fed40]

  Minimale voorwaarde is natuurlijk wel dat de gebruiker waaronder IIS draait (waarschijnlijk IUSR_ComputerNaam) voldoende rechten heeft op de directories die je wil gebruiken.
 • Hallo Annie,

  Dat helpt.
  De truck met die virtuele paden moet ik nog even uitzoeken, maar dat zal wel lukken.
  Ik begrijp dus dat er - in principe - maar één lokatie is waar de PHP bestanden via de browser kunnen worden opgevraagd en dat je dus niet in de browser een pad kunt opgeven naar verschillende lokaties waar zich .php pagina's bevinden.
  Ik was even op het verkeerde been gezet door die Kassenaar (overigens ben ik erg positief over zijn "cursussen"), omdat hij aangaf dat je de betreffende pagina moest opslaan in de "PHP5 directory". En dát lukte dus niet…

  Bedankt en groeten
  - Kees
 • [quote:a5759474ac="Kees Schelling"]De truck met die virtuele paden moet ik nog even uitzoeken, maar dat zal wel lukken.[/quote:a5759474ac]
  Tip voor als je XP gebruikt: Klik met rechts in de verkenner op de folder waar je php bestanden staan, en kies voor Eigenschappen. Je ziet dan een aantal tabbladen, waarvan 1 je de mogelijkheid geeft om de folder als webfolder aan te duiden. Ik weet de naam niet precies, maar in de Engelse versie van XP is het geloof ik Web Sharing. Het wijst zich verder vanzelf.
  Verder moet je er dan uiteraard wel nog steeds op letten dat de IIS-gebruiker voldoende rechten heeft op de folder.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.