Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Aanklikbaar plaatje maken

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Hallo allemaal, ik ben bezig met een webpagina en nu wil ik het volgende maken.
  Een plaatje met de kaart van nederland met de provincies erop, en als je met de muis boven een provincie komt verandert die van kleur.
  Aanklikken stuurt je dan naar een andere pagina of toont andere tekst onder het plaatje. In totaal 12 verschillende mogelijkheden dus!

  Met :hover lukt het wel voor 1 link, en een plaatje is in verschillende aanklikbare gebieden te verdelen, maar dan?
  Wie zet me in de goede richting? Ik zie het even niet meer…
  :o

  groet,
  Paul
 • zoek naar:
  [code:1:2065adf491]<area shape="rect" coords="[/code:1:2065adf491]
  Deze heb je voor verschillende vormen, dus je moet in ieder geval geen "rect" hebben. Maar op w3c.org staat vast wel wat je zoek als je hiernaar zoek.
 • Het is poly. Shape=poly, van polygon, veelhoek.
  Daarmee heb ik de landkaart in 12 delen (provincies) verdeeld. Ik kan er ook een link aan hangen. Maar wat ik wil is dat wanneer de muispijl boven een van de provincies hangt die ene provincie een andere kleur krijgt. en dat klikken de bij die provincie horende tekst laat zien en niets anders… (?)

  Paul
 • Ik dacht dat je dat het makkelijkst kan doen met Javascript/DHTML. Met name de functies onmouseover en onmouseout en onmousedown kun je hiervoor gebruiken.

  Je laat dan een kleur veranderen bij onmouseover en thevens laat je text zien of laat tekst verdwijnen.

  Kijk hier voor meer informatie.
  Ik weet niet of er nog andere mogelijkheden zijn.
 • [quote:b29940bd3e="p.blauw"]Het is poly. Shape=poly, van polygon, veelhoek.
  Daarmee heb ik de landkaart in 12 delen (provincies) verdeeld. Ik kan er ook een link aan hangen. Maar wat ik wil is dat wanneer de muispijl boven een van de provincies hangt die ene provincie een andere kleur krijgt. en dat klikken de bij die provincie horende tekst laat zien en niets anders… (?)

  Paul[/quote:b29940bd3e]Kijk even in dit topic:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=138890
  Daar wilde iemand een border om de links bij een image map, dit bleek niet te werken, een link met onmouseover een andere kleur geven lukt dus waarschijnlijk ook niet :roll:
 • Overigens zou je dan wel twee keer een plaatje moeten maken per provincie; een gewone en een highlight. Eea zou je dan niet in een image map moeten zetten, maar klikbare layers maken die je netjes op elkaar aan laat sluiten.

  Ik denk trouwens dat je met flash het simpelst uit bent.

  t.
 • http://www.alistapart.com/articles/imagemap/
 • "M": Dank! Deze link ziet er goed uit, ik zal er eens mee experimenteren! Zij onderschrijven precies wat ik ook graag wil (leren); CSS en (X)HTML.
  Geen idee dat image maps zo achterhaald waren!? :-?
  Een ander idee van "teacher" kan ik ook eens uitwerken, klikbare layers.
  Flash filmpjes maken daar heb ik (nog) geen ervaring mee. . . Bovendien wil ik zo weining mogelijk gebruik gaan maken van java en eigenlijk helemaal niet van Flash.
  Ook "smeenk" en "japaveh" bedanlt voor de links en de input. Genoeg om verder mee te experimenten!
  Helaas is de jaarlijkse blauwe enveloppe weer binnen dus de komende avonden zal er minder of niets van komen maar ik hou jullie op de hoogte.

  Groet,
  Paul

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord