Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

[Javascript] nieuwe tab openen kan dat??

Anoniem
h4xX0r
8 antwoorden
 • Hoi allemaal,
  Ik gebruik sinds kort Mozilla Firefox en ik heb mouse gestures geinstalleerd.
  Nu kun je daar ook zelf code (in javascript) invoeren zodat je met een kort muis gebaar een site kunt openen bijvoorbeeld.
  Dan voer je dit in:
  window.open("http://www.computertotaal.nl")

  Het enige wat ik jammer vind, is dat firefox dan opnieuw geopend wordt, dus dat je 2 keer firefox hebt staan, terwijl firefox juist zo handig met tabs kan werken.

  Weet iemand of het mogelijk is om een nieuwe site dan met javascript-code in een nieuwe tab in plaats van een nieuw venster te openen, en zo ja hoe dan?
 • [quote:6c4d3a34af="pc_freak17"]
  Het enige wat ik jammer vind, is dat firefox dan opnieuw geopend wordt, dus dat je 2 keer firefox hebt staan, terwijl firefox juist zo handig met tabs kan werken.

  Weet iemand of het mogelijk is om een nieuwe site dan met javascript-code in een nieuwe tab in plaats van een nieuw venster te openen, en zo ja hoe dan?[/quote:6c4d3a34af]
  Ik denk dat dit functionaliteit is die de gebruiker zelf in de browser moet instellen.
 • nee, dat heb ik al staan, dat links worden geopend in tabs, maar daarmee werkt het niet (misschien een andere instelling die ik over het hoofd zie??)
 • Verplaatst van "Programmeren" naar "[b:a11c1cd33a]Web[/b:a11c1cd33a]programmeren".
 • Als het alleen voor jezelf is, moet je zeker even naar deze extension voor Firefox kijken. Ik gebruik 'm al enige maanden naar grote tevredenheid, en de standaardinstellingen zijn voor de meeste mensen precies zoals je ze zou willen hebben. Het komt erop neer dat alles in een nieuwe tab geopend wordt, tenzij je expliciet aangeeft dat het een nieuw venster moet zijn. Als je het dan ook nog eens combineert met deze extension dan voorkom je dat er lege tabs komen als je bijvoorbeeld een link naar een zip-bestandje aanklikt.

  Succes ermee!

  Bas.
 • In html heb je vier soorten targets voor links: blank, parent, self en top. Ik denk dat javascript eenzelfde indeling kent. Window.open gebruikt denk ik "blank".
 • En na installatie van eerdergenoemde extensions maakt dat dus niet meer uit, ook links (al dan niet JavaScript) met target="_blank" worden gewoon in een nieuwe tab geopend. Zo ook pagina's die van buitenaf worden geopend (zoals in Thunderbird of MSN) komen netjes in een tab te staan.

  - Bas
 • [quote:8f0c0890cf]
  En na installatie van eerdergenoemde extensions maakt dat dus niet meer uit, ook links (al dan niet JavaScript) met target="_blank" worden gewoon in een nieuwe tab geopend. Zo ook pagina's die van buitenaf worden geopend (zoals in Thunderbird of MSN) komen netjes in een tab te staan. [/quote:8f0c0890cf]

  Nee, dit klopt niet, ik had beide extensies al geinstalleerd staan, maar met de javascript-code die ik gebruik wordt er toch een nieuw scherm geopend.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.