Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

DATUM formaat wisselt van DD-MM-EEJJ naar MM-DD-EEJJ (ASP)

Anoniem
Peter22
2 antwoorden
 • Ik heb een website gemaakt waarop een tennis baan gereserveerd kan worden. Er wordt gebruik gemaakt van Frontpage + ASP + MS ACCESS tabel.

  Een belangrijk attribuut is de DATUM, deze wordt getoond in het formaat DD-MM-EEJJ (nederlands formaat).

  Ik vul via een INSERT scherm de datum met 05-04-2005 en sla deze op in de database.
  Als ik via een EDIT scherm de datum laat zien, dan staat daar keurig 05-04-2005. Maar wijzig ik een ander attribuut en doe ik een update van de tabel, dan wordt de datum 04-05-2005 (amerikaans formaat). De DD en MM zijn omgewisseld.

  Hoe kan dit ?
  Wie weet een oplossing ?
 • Je zou kunnen proberen om alle datums, voordat je ze naar de database stuurt, om te zetten naar iso formaat: YYYY-MM-DD. Dat geeft wat minder interpretatie ruimte voor Access (en dus de kans dat het fout gaat).

  Verder dacht ik dat het wel hielp als je je queries parametriseert in plaats van concateneert. Maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen (het is al weer een tijdje terug dat ik de combi asp + access heb gebruikt).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord