Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Scriptje ipv PHP

Anoniem
neuf
6 antwoorden
 • Aangezien ik voorlopig ben opgescheept met een server waar geen PHP op geinstalleerd is, moet ik alles met (java)scripts en pure html doen. Ik heb ooit dit PHP stukje gekregen van Japaveh, voor een webwinkel, en het idee is dat je enkele onderdelen kan kiezen in een samensteller, en dat je dan de prijs krijgt. Kan dit ook in Javascript? :
  [code:1:5757d5b315]
  <?php
  if (isset($_POST['submit'])) {
  $uitkomst = $_POST['eerste'] + $_POST['tweede'];
  print $uitkomst;
  }
  ?>

  <form method="post">
  <select name="eerste">
  <option value="10">Moederbord</option>
  <option value="20">Schandpaal</option>
  </select>
  <select name="tweede">
  <option value="10">Moederbord</option>
  <option value="20">Schandpaal</option>
  </select>
  <input type="submit" name="submit" value="Verzenden">
  </form>
  [/code:1:5757d5b315]
  ..Want ik kan hier niet veel mee met mijn non-PHP server :(

  Alvast bedankt!
 • Het zal ongetwijfeld kunnen met javascript alleen weet ik niet hoe. enige opmerking van nut die ik wel wil maken met deze post is dat je er goed rekening meet moet houden dat javascript volledig client side is.

  Dat betekent dat de code puur op de computer van de ontvangen wordt uitgevoerd, waardoor het erg unsecure is. Zeker voor een webwinkel is dat niet aan te raden.

  De echte javascript experts mogen een oplossing geven voor je form, maar een query met 'javascript' en 'form' in google kan ook wel eens uitkomst bieden
 • Ja maar wat is er unsecure aan, als het samenstellings formulier alleen per e-mail naar me wordt verstuurd? :wink: Niks met databases hoor…
  Een javascriptje heb ik er alleen nog niet voor kunnen vinden op google :(
  Nou, als iemand een scriptje kan posten, bedankt!
 • [quote:0070c722b6="carlobernardini"]Ja maar wat is er unsecure aan, als het samenstellings formulier alleen per e-mail naar me wordt verstuurd? :wink: [/quote:0070c722b6]

  Nee, dat weet ik, maar als iemand een bestelling zou plaatsen dan kan hij de bedragen van z'n bestelling aanpassen en krijg jij niet de goede bedragen in je mail. Dus je zult dat altijd moeten controleren.

  Het woord unsecure is dan niet gelukkkig gekozen maar ik bedoel dat inderdaad meer qua resultaat van de code. Die heb je nu eenmaal niet volledig in de hand.
 • Ach, zoveel maakt dat voorlopig niet uit, aangezien er zowieso nog niet veel klanten zullen komen dus even controleren maakt niet veel uit.
 • [quote:613fe2053d="carlobernardini"]Nou, als iemand een scriptje kan posten, bedankt![/quote:613fe2053d]
  Nou, als jij mijn uurloon betaalt, dan valt er wel wat te regelen. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.