Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

mailto: vervangen

Anoniem
maIRnaairruJ
10 antwoorden
 • Ik heb gemerkt dat bij Mozilla de mailto: tag niet werkt. Op school, waar een Linux terminal is geinstalleerd, kwam er het volgende bericht:

  Mailto: is not a registred protocol.

  ik gebruik de volgende code:

  [code:1:3d1979081d]
  <form name="blaat" action="mailto:blablablaat@bladiebla.com" enctype="text/plain" method="post">
  </form>
  [/code:1:3d1979081d]

  Ook heb ik begrepen dat dat niet de beste manier is voor het vanaf het internet verzenden van formulieren, maar aangezien ik een server heb die niet CGI en PHP ondersteund, weet ik niet hoe ik dat anders moet doen… Weet iemand de beste non-PHP, non-MySQL, non-CGI manier voor het vanaf internet verzenden van forms?

  Alvast bedankt!

  [Edit]
  Oja! Ik heb juist liever als het niet allemaal via Outlook enzo gaat, maar meteen van het web.
 • je zou een remote host kunnen gebruiken voor het verzenden?

  t.
 • Probeer een van de services hier:
  http://www.weballey.net/links/Site_tools/Forms/
 • Het probleem is dat ik echt absoluut niet reclame op de site moet hebben… Het is voor een webwinkel, en het is een beetje raar, als je dan doorverwezen wordt naar een website vol met reclame, en dat staat ook een beetje raar… Maar werkt mozilla dan niet met mailto: tags?
 • [beetje off-topic]
  Een webwinkel, kan die zich geen betaalde hosting inclusief (o.a.) php ondersteuning veroorloven?
  [/beetje off-topic]
 • Heeft je webspace provider zelf geen mailscript?
 • [quote:864e038717="carlobernardini"]Maar werkt mozilla dan niet met mailto: tags?[/quote:864e038717]
  Jawel hoor, maar dat zul je nog wel ergens moeten instellen.
 • [quote:a7fb0287cb="gerben"]Heeft je webspace provider zelf geen mailscript?[/quote:a7fb0287cb]
  Uhm, dat moet ik nog even navragen. De webprovider is mijn oom zelf, die woont alleen in Italie :) Maar ik heb me trouwens bedacht, dat het ook in Pyton kan. Zope ondersteund namelijk ook Python. Misschien weten jullie of je in Zope zelf makkelijk een mailscript aan kan maken?

  @Ener Nestraa: Nee, we proberen juist zo goedkoop mogelijke computers te maken, en dan zouden we weer bij moeten laten betalen, zij het niet veel… Gratis kan ook, dus waarom niet? Het is immers een hosting die goed genoeg is, alleen dat mist wel PHP enzo, maarja. Ik ga binnenkort waarsch. zowieso ook een andere host nemen..
 • Als de webprovider je oom is. Kan die dan geen php op zijn computer zetten. Doe je er meteen een MySQL servertje erbij en voila je kan een schitterende webwinkel bouwen.
 • Nee, hij geeft les aan een universiteit en heeft daar een housing van de universiteit: de server is van de universiteit maar hij controleert alles, maar kan niet zomaar PHP en MySQL installeren. Overigens werkt Python zoals gezegd niet met PHP en MySQL…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord