Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Forum met actuele onderwerpen --> marquee?

Anoniem
brandsrus
31 antwoorden
 • Op deze website aan de rechterkant halverwege de pagina hebben ze een lichtkrant gemaakt van de actuele onderwerpen op het forum.

  Is zo iets ook mogelijk voor een ander of mijn forum, zodat de bezoekers direct kunnen reageren als ze een oplossing weten, zonder direct naar het forum te moeten?
 • ik ga ervan uit dat je een phpbb hebt (.tk laadt weer eens niet); zoek eens op phpbb.com naar de active topics mod, of andere "syndication" oplossingen.

  t.
 • [quote:b5bc921528="teacher"]ik ga ervan uit dat je een phpbb hebt (.tk laadt weer eens niet); zoek eens op phpbb.com naar de active topics mod, of andere "syndication" oplossingen.

  t.[/quote:b5bc921528]Idd een phpbb forum via nl.forum.cc, maar kun je wat concrete voorbeelden geven of websites weergeven waar dit ook wordt gebruikt?

  Ben echt een leek op dit front, excuses hiervoor!
 • http://www.phpbb.com/phpBB/viewtopic.php?t=72782

  alstu :)
 • Is dat ook mogelijk voor een externe forum op een andere host, wat ik nu heb of moet ik zelf een forum maken?

  EDIT: Zo ja wat moet ik dan zoal veranderen in de code? /EDIT
 • [quote:7250c95712="teacher"]http://www.phpbb.com/phpBB/viewtopic.php?t=72782

  alstu :)[/quote:7250c95712]

  Als ik me goed herinner genereert Topics anywhere alleen een beetje javascriptcode die tijdens het parsen van de pagina wordt gebruikt om de laatste paar topics van het forum te halen.

  Het marquee gebeuren hier is volgens mij extra javascrip;t, alleen al omdat het stopt als je er met de muis overheen gaat. Dat kan dacht ik niet met <marquee> iirc.

  @brandsrus. Weet je zeker dat je zo'n scrollbar op je site wilt hebben? Persoonlijk vind ik het nogal druk en voldoet een statische feed ook prima, maar dat is wel persoonlijk.

  Ook, kun je dit zonder problemen doen op een externe (forum)host. Je zet die topics_anywhere.php op je forumhost, je doorloopt de vragen die je dan krijgt en als uitput krijg je een beetje javascript. Dit copy paste je weer op je eigen site.
 • [quote:3a2f92320c="Japaveh"]
  @brandsrus. Weet je zeker dat je zo'n scrollbar op je site wilt hebben? Persoonlijk vind ik het nogal druk en voldoet een statische feed ook prima, maar dat is wel persoonlijk.[/quote:3a2f92320c] Ik wou het gewoon eens uitproberen, ik kan het altijd nog statisch maken door het Javascript eruit te gooien! :wink:
  [quote:3a2f92320c="Japaveh"]
  Ook, kun je dit zonder problemen doen op een externe (forum)host. Je zet die topics_anywhere.php op je forumhost, je doorloopt de vragen die je dan krijgt en als uitput krijg je een beetje javascript. Dit copy paste je weer op je eigen site.[/quote:3a2f92320c] Ik heb dit forum automatisch gemaakt zonder kennis van zaken, hoe zet ik die op mijn externe host, want ik mag volgens mij dit soort zaken niet oploaden naar deze host? Is er dan een andere oplossing zodat de forum wordt herkent en dat ik deze bestand op de host van mijn website neerzet? Hoe werkt het precies? :-? Mijn forum adres staat in de signature!
 • [quote:d92c20b150="brandsrus"]Hoe werkt het precies? :-? Mijn forum adres staat in de signature![/quote:d92c20b150]

  Nee, als je al geen access hebt tot de source van het forum dan zal het niet zo gemakkelijk gaan lukken. De topics_anywhere heeft toegang nodig tot de database en daarvoor is het volgens mij wel nodig om dit op de server zelf uit voeren.

  Met enige MySQL kennis kun je wel een query schrijven die de laatste topics uit de database haalt, zodat je geen topics_anywhere nodig hebt. Maar je hebt daarvoor absoluut toegang nodig tot de DB van je forum. En als je dat niet hebt, dan wordt het wel lastig.
 • Dan moet ik denk ik een zelf een forum programmeren denk ik! Want dan moet ik het forum verplaatsen naar mijn eigen host waar ik wel toegang heb tot het forum! Zijn er voorbeelden van een forum zodat ik er een geheel nieuw forum kan maken zonder reclame?

  Er zit denk ik niets anders op!
 • [quote:348a2a59a8="brandsrus"]Dan moet ik denk ik een zelf een forum programmeren denk ik! Want dan moet ik het forum verplaatsen naar mijn eigen host waar ik wel toegang heb tot het forum! Zijn er voorbeelden van een forum zodat ik er een geheel nieuw forum kan maken zonder reclame?

  Er zit denk ik niets anders op![/quote:348a2a59a8]
  Je hoeft niet zelf te programmeren hoor. Je kunt prima gebruik maken van phpBB. Dat is gratis en goed genoeg voor je toepassing.

  Deze gebruik je nu ook al, maar je hebt dus geen FTP-toegang tot de server. Naast PHP en Mysql is dat is het enige dat je dus nodig hebt, wanneer je dat hebt kun je zonder veel moeite een phpBB forum daarop installeren, en topics_anywhere gebruiekn. Maar om zo'n host gratis en zonder reclame te vinden gaat je nie lukken vrees ik. Gratis bestaat immers niet in dit soort gevallen…
 • In het verleden nogal moeite gehad om het te installeren, is er ergens een Nederlandse handleiding dan om phpbb forum op mij eigen host te zetten? Mijn host ondersteund de beide talen!
 • [quote:6d10716d5e="brandsrus"]In het verleden nogal moeite gehad om het te installeren, is er ergens een Nederlandse handleiding dan om phpbb forum op mij eigen host te zetten? Mijn host ondersteund de beide talen![/quote:6d10716d5e]
  Dat installeren is echt niet moelijk.

  Je upload de files naar je host. en opent in je browser iets van

  www.jouw.eigen.host.nl/phpBB/install/install.php

  En doorloopt de vragen die je daar krijgt. (adminwachtwoorden, connectie met mysqldatabase etc)

  Vervolgens worden de tabellen aangemaakt in de database en wordt gevraagd om 2 directories te verwijderen (install/ in contrib/ iirc) en klaar is ie alweer. Ook de documenten die bij het forum geleverd worden zijn niet moeilijk.

  Anders een zoeken op de www.phpbb.com of google om goede helpfiles te vinden voor phpBB..

  (ps mysql != taal)
 • Alle files die in de map phpbb2 staan, dus de mappen- admin, cache etc. met alle onderliggende mappen?
 • [quote:64e8e598dc="brandsrus"]Alle files die in de map phpbb2 staan, dus de mappen- admin, cache etc. met alle onderliggende mappen?[/quote:64e8e598dc]
  Ja, allemaal :) PS: Doe kleine vragen anders per PB, anders wordt dit zo'n slowchattopic ;)
 • Ik snap er echt werkelijk niks van, heb alles geupload maar de install.php wil hij niet openen!

  Ik ben ten einde raad! :cry: :oops:
 • Ook niet als je dit fimpje bekeken hebt?
  http://www.phpbb.com/support/tutorials/display.php?t=phpbb2_admin_install
  Heb je de file permissies goed gezet > zie filmpje…

  wat bedoel je met "wil niet openen?"
 • Volgens mij ondersteund mijn host het niet eens! :cry: :-? :(

  Ben ff opzoek naar een ander, dan zal ik zien of het werkt!
 • [quote:ff6edde07e="brandsrus"]Volgens mij ondersteund mijn host het niet eens! :cry: :-? :(

  Ben ff opzoek naar een ander, dan zal ik zien of het werkt![/quote:ff6edde07e]

  Tja, je host moet idd wél php en MySQL ondersteunen…
 • Alles geupload naar een host die het wel ondersteund, maar krijg het nog niet gedaan, alle permissies goed ingesteld en kan de install.php niet in de browser laten verschijnen, wie helpt mij nog?
 • [quote:7110468e68="brandsrus"]Alles geupload naar een host die het wel ondersteund, maar krijg het nog niet gedaan, alle permissies goed ingesteld en kan de install.php niet in de browser laten verschijnen, wie helpt mij nog?[/quote:7110468e68]
  Als de host het ondersteunt, en de permissies goed staan en je alle files geupload hebt dan [b:7110468e68]moet[/b:7110468e68] het werken. zonder meer info kan ik je iig niet helpen :roll:

  Heb je een URL, naar deze locatie?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord