Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

*.eml files opnemen in PHP-pagina

Anoniem
Dilbert
5 antwoorden
 • Beste mensen,

  Na het zien van flickr.com (niet volspammen aub) schoot mij een idee te binnen. Bij gebrek aan voorhande middelen daarom graag jullie mening over het volgende:

  Op mijn mailserver wordt e-mail in losse .eml-bestanden opgeslagen. Dit zijn in feite tekstbestanden. Met .txt-bestanden is mij al eens gelukt deze weer te geven op een pagina gescript met PHP. Zou zo'n geintje ook kunnen met .eml-bestanden?

  Doel: een kleine website bouwen met een PHP-scriptje dat de inhoud van .eml bestanden weergeeft. Hartstikke leuk! Je stuurt een e-mail en de inhoud kun je direct weergeven op de site. Super ook voor mensen met MMS of andere mobiele gebruikers.

  Jullie idee hierover. Zijn er struikelblokken?
 • Nou, als iedereen zomaar mailtjes kan sturen, en daarmee dingen online plaatsen, zou ik maar eens goed over de beveiliging nadenken.
 • Dan zou ik eerder via php de server leegtrekken, wat dingen strippen en dan als kale tekst includen.

  t.
 • [quote:8e3c8eeabb="gerben"]Nou, als iedereen zomaar mailtjes kan sturen, en daarmee dingen online plaatsen, zou ik maar eens goed over de beveiliging nadenken.[/quote:8e3c8eeabb]
  Nou, de beveiliging is niet anders dan je normaal zou moeten doen.

  *.eml files opnemen in PHP-pagina [img:8e3c8eeabb]http://images.fok.nl/s/nooo.gif[/img:8e3c8eeabb]
 • Ligt er maar net aan waar die $text vandaan komt. Zolang die niet van buiten komt, is er geen enkele aanleiding om die te sanitizen. Een mailtje kan echter van alles bevatten, en kan door de zender kompleet op maat gesneden worden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.