Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

preloaden menu

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Hallo,

  Ik ben met een site bezig voor havo4. Op deze site staat een menu die afbeeldingen gebruikt. Alleen is het zo in IE explorer dat deze bij elke onmouseover die plaatjes weer gaat laden! kan dit ook anders?

  P.s. in Firefox is het niet!
 • je site doet t niet :cry:

  Is-ie 'gewoon' erg instabiel, of ben je m de hele tijd aan t uploaden?
 • http://havo.freewebsitehost.net werkt ook.. (tk is gewoon niet zo goed)

  Als je plaatjes d.m.v. css en hover laat verspringen dan doet IE dit inderdaad helaas (met name bij iets grotere afbeeldingen). Zover ik weet is daar niet echt een oplossing voor behalve javascript gebruiken voor de onmouseovers. Maar dat is dan wel weer een stap terug in gebruikersvriendelijkheid.
 • Je kunt beter een plaatje maken, met beide afbeeldingen en dan met CSS verplaatsen:[code:1:a0570dc7d0]ul.menu a:hover {
  background-position : 0 -16px;}[/code:1:a0570dc7d0]Gaat sneller en geen probleem met IE. Voorbeeld menu en hier is nog een voorbeeld met grotere plaatjes.


  wimb
 • [quote:5eccdcccf1="WimB"]Je kunt beter een plaatje maken, met beide afbeeldingen en dan met CSS verplaatsen:[code:1:5eccdcccf1]ul.menu a:hover {
  background-position : 0 -16px;}[/code:1:5eccdcccf1][/quote:5eccdcccf1]

  Kan je dit nog verder uitleggen, want hoe verplaatsen die afbeeldingen dan?
 • Als je 1 afbeelding gebruikt, met daarin allebei de afbeeldingen (hover en niet hover) bijvoorbeeld naast of boven elkaar. Dan kun je die afbeelding schuiven. In de normale staat laat je bjvoorbeeld alleen het linkergedeelte van de afbeelding zien (je button is bijvoorbeeld 150px breedt, dan maak je een afbeelding van 300px breed). In de :hover staat schuif je het dan met background-position: -150px; 150 pixels op, waardoor je dus het tweede gedeelte van de afbeelding ziet, maar niet opnieuw een afbeelding hoeft in te laden.

  Inderdaad een nette en goed werkende oplossing
 • inderdaad!! :P

  Kga het zo proberen!
 • werkt mooi!!!!!!!!!!
  Nu nog dat submenu, maar dat morgen!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.