Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

PHP en zoekmachines

Anoniem
boelieboelie
3 antwoorden
 • Ik ben mijn site aan het bouwen in PHP maar nu las ik in een boek over zoekmachinepostionering dat zoekmachines moete hebben met het lezen van mijn pagina's (vooral FOLLOW) Omdat de linkstructuur dynamisch is. Wat zijn daarvoor de oplossingen! Heeft iemand hier ervaring mee???
 • Ik heb ook gemerkt dat dynamische sites slechter worden geindexeerd door google etc. Je dient er iig voor de te zorgen dat je gebruikt maakt van correcte opmaak zie : validator.w3.org

  Javascript menu's etc worden niet of slecht herkend. Je kan een pagina maken met een sitemap met links naar alle pagina's.

  Je kan ook van iedere dynamische pagina een html pagina maken (welke je in je CMS tegelijk kan aanmaken, een wegschrijven in je database de andere als html (met bijvoorbeeld de titel of het ID als bestandsnaam)
  Je kan google via een extra link omleiden naar deze statische pagina's.
  N.B. Als je hier mee gaat rommelen (dus teveel extra, of niet bestaande pagina's aanmaken om je ranking te verhogen) kan google je uit de lijst gooien. In deze statische pagina's zet je een link naar de juiste dynamische pagina (en bijvoorbeeld een link naar de statische pagina met het volgende ID)
 • [list:9c3f614ba7][*:9c3f614ba7]Zorg dat alle pagina's (enigszins) correcte HTML bevatten.
  [*:9c3f614ba7]Links niet in javascripts plaatsen, maar alleen met HTML-tags
  [*:9c3f614ba7]Zorg ervoor dat alle pagina's vaste url's hebben, zonder querystrings. Dus geen "bla.com/index.php?pagina=test", maar "bla.com/test.html". Een zeer bruikbaar hulpmiddel (bij Apache) is mod_rewrite.
  [*:9c3f614ba7]Gebruik liefst geen frames
  [/list:u:9c3f614ba7]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.