Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

[foutmelding] Warning: main(): open_basedir restriction

Anoniem
Annie
4 antwoorden
 • Hallo,

  Ik zit met een groot problem. Ik heb snel een site gemaakt voor de jeugd van onze schaakvereniging. Thuis op mijn pc werkt ie perfect op mijn eigen pc. Maar als ik heb op de server zet krijg ik opeens foutmeldingen. Ik weet dat de server php aan kan. Op de site voor senioren werkt dit namelijk foutloos.

  de site is: www.svnieuwerkerk.nl/jeugd/ en wanneer je op een andere link dan home klikt geeft hij de foutmelding aan.

  Voor zover ik kan opmaken heeft de site problemen met het binnen halen van geinclude bestanden wanneer ze niet in de map zitten waar het huidige bestand staat.

  Maw wanneer home.php in de map nieuws staat mag hij niets halen uit de map die boven nieuws staat. Wie weet hier een oplossing voor?

  Daarnaast ook de vraag. Hoe kan ik erachter komen waarbij deze site is gehost. Ik heb wel destijds wachtwoorden gekregen maar nooit waar het gehost word.

  Mvg Rainmaker
 • Je host heeft PHP in de zogenaamde safe-mode geinstalleerd, daar gaan ze niks aan veranderen dus je moet zorgen dat je site daar mee om weet te gaan.

  Lees meer op http://nl2.php.net/features.safe-mode.
 • Hartelijk bedankt. De problemen zijn verholpen. Ipv ../ heb ik nu elke include moeten aangeven met: http://www.svnieuwerkerk.nl/jeugd/html/ . Maar mijn vraag hierover is of het het niet een stuk langzamer maakt. En of ik niet op de één of andere manier alsnog ../ kan gebruiken?

  Alvast bedankt Rainmaker
 • Lijkt me niet dat dat wat uitmaakt…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.