Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

2 forums met PhpBB2 op 1 server

Anoniem
teacher
9 antwoorden
 • Hallo,

  Ik zit bij een studievereniging en neem de IT taken over van een ander.

  Nu hebben wij een server met daarop phpbb2 erop en dat forum draait goed. Geen idee hoe en wat want het draait al.

  Nu willen wij graag nog een forum aanbieden aan de leden waar ze hun boeken te koop kunnen zetten (als service van ons).
  Nu kan ik zelf wel op de frontpage een link maken naar een nieuwe pagina maar hoe kan ik nog een forum ernaast openen. Kan je uberhaupt 2 verschillende forums draaien op 1 server?

  Het mooiste zou zijn dat je je maar 1 keer hoeft te registreren en bij beide kan inloggen. Toch moet de tweedehandsboeken sectie/forum niet tussen het andere forum staan.

  Kan iemand mij in een richting duwen waar ik meer kan vinden hierover?

  Heel erg bedankt!
 • Ik zou zo zeggen als het een phpbb forum is dat je ff bij de makers moet zijn. De internetsite van hun is deze
 • subforum aanmaken, en verbergen in de index.
  Op een andere pagina het juist wel laten zien.

  Moet met een beetje tweaken moet dat wel lukken.

  t.
 • Gewoon een andere database aanmaken, of een andere prefix voor de tables gebruiken. Kortom, geen enkel probleem.
 • [quote:b817b08cb5="gerben"]Gewoon een andere database aanmaken, of een andere prefix voor de tables gebruiken. Kortom, geen enkel probleem.[/quote:b817b08cb5]

  2 phpBB forums op 1 server niet nee, maar om aan onderstaande voorwaarde te voldoen moet je toch wel een beetje 'hackwerk' verichten:
  [quote:b817b08cb5]
  Het mooiste zou zijn dat je je maar 1 keer hoeft te registreren en bij beide kan inloggen. Toch moet de tweedehandsboeken sectie/forum niet tussen het andere forum staan.
  [/quote:b817b08cb5]
  Daarom zou ik ook kiezen voor een hidden (private) forum die enkel zichtbaar is voor een selecte groep gebruikers, bijvoorbeeld alleen voor ingelogden. Je kunt toch net zoiets maken als de crewfora hier?
 • [quote:19207b869a="Japaveh2"] phpBB forums op 1 server niet nee, maar om aan onderstaande voorwaarde te voldoen moet je toch wel een beetje 'hackwerk' verichten:
  [/quote:19207b869a]
  Heb ik ook gewoon draaien (2 forums). Bij phpBB kan je aangeven onder welke extensie de phpBB moet draaien, dus je kan er wel 100 draaien.
  Het enige wat NIET zal werken is dezelfde user_id en password op beide.
  Maar dat lijkt mij ook logisch, want je wil ze zelf al niet integreren.
 • De oplossing zoals die gegeven is met een extra subforum en die alleen zichtbaar/toegankelijk maken voor een groep lijkt mij de mooitse oplossing, is met phpBB2 zeer eenvoudig te doen.
 • Ik heb zelf geen ervaring met phpBB maar wel met andere php forums. Ik denk dat wat jij wilt wel mogelijk is. Zeker het naast elkaar draaien van 2 forums (Zoals al door iemand aangegven door een andere prefix voor de tabellen te kiezen). Als je daarna handmatig de prefix voor de tabel van usernames aanpast naar de prefix van het reeds bestaande forum zou hij in theorie moeten werken met dezelfde gebruikers.
 • je moet gewoon het verwerken van het registerform een beetje aanpassen en ervoor zorgen dat hij de gebruikers op beide forums in de database zet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.