Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

PHPBB2 Upgraden

Anoniem
mosymuis
10 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb sinds kort PHPBB2 op mijn site (www.hf-online.nl) draaien. Nou is het probleem dat ik geen permissies kan stellen voor gebruikers. Als ik op ok druk veranderd er niks. Ook de mailfunctie werkt niet, terwijl dit op andere delen van de site wel werkt.

  Ik vermoed dat ik de site moet upgraden, ik heb een upgrade set gedownload. Nou ben ik wel bang dat als ik de bestanden in de PHPBB2 map zet, dat ik dingen overschrijf (er zijn een aantal mappen die overschreven worden) en het forum niet meer werkt of gegevens verliest.

  Kan ik dit veilig uitvoeren of zijn er andere manieren om de functies te laten werken.

  Alvast bedankt,

  Bas van Vliet
 • Misschien heb je wat aan de manual?
  http://www.phpbb.com/support/documents.php?mode=install#upgradeSTABLE
 • Maak voordat je een upgrade doet altijd een back up van de DB
  Dat kan je via het admin panel van phpbb doen, of via MySQL zelf (prompt of front end).

  t.
 • Zorg er altijd voor dat dit script up2date is want het is nogal kwetsbaar en gevoelig voor hacks.

  http://secunia.com/search/?search=phpbb
 • [quote:1572244c7b="hatseflats"]Nou is het probleem dat ik geen permissies kan stellen voor gebruikers. Als ik op ok druk veranderd er niks. Ook de mailfunctie werkt niet, terwijl dit op andere delen van de site wel werkt.[/quote:1572244c7b]
  Krijg je bij de mailfunctie een error? Welke permissies kan je niet instellen, en wat gebeurt er wel? Je bent erg onduidelijk.


  [quote:1572244c7b="hatseflats"]Ik vermoed dat ik de site moet upgraden, ik heb een upgrade set gedownload. Nou ben ik wel bang dat als ik de bestanden in de PHPBB2 map zet, dat ik dingen overschrijf (er zijn een aantal mappen die overschreven worden) en het forum niet meer werkt of gegevens verliest.[/quote:1572244c7b]
  Dat ligt er nogal aan of je je forum bestanden hebt aangepast. En zo ja, alleen template wijzigingen of ook echte modificaties? In het laatste geval moet je [u:1572244c7b]handmatig[/u:1572244c7b] updaten, anders kan je zonder problemen de bestanden overschrijven. Vergeet niet de bijgesloten database update te draaien.


  [quote:1572244c7b="webhostingtalk.nl"]Zorg er altijd voor dat dit script up2date is want het is nogal kwetsbaar en gevoelig voor hacks.

  http://secunia.com/search/?search=phpbb[/quote:1572244c7b]
  Beetje overbodig imho, ieder populair openbaar script is hier gevoelig voor, en daarom zou men zoiezo ten alle tijden de laatste versie moeten gebruiken.
 • het probleem met de permissies zat hem in de php versie

  versie 5 van php heeft problemen met de !empty functie, wat aanpassingen en alles deed het goed!
 • Dat verklaart het inderdaad; phpBB2 ondersteunt officieel geen PHP5. In phpBB3 komt dit wel. Tot die tijd kan je gebruik maken van het [u:318f8c54be]phpBB-PHP5[/u:318f8c54be] project.
 • Ah bedankt,

  Kun je me wel helpen met het volgende:

  Ik heb de cash en store mod geinstalleerd, hierdoor zijn enkele bestanden gewijzigd, gaat deze mod nu verloren?

  En kan ik dan nog veilig upgraden?
 • [quote:a3f5f49f9e="mosymuis"]In het laatste geval moet je [u:a3f5f49f9e]handmatig[/u:a3f5f49f9e] updaten, anders kan je zonder problemen de bestanden overschrijven.[/quote:a3f5f49f9e]
  ^^kortom, als je die mods wilt behouden, moet je er wat meer tijd in steken.

  Anders kan je het forum het beste overschrijven met een compleet nieuwe installatie. Dat wil zeggen, alle bestanden, zonder de mappen /install/, /contrib/ en het bestand config.php. Als je daarna de update_to_latest draait is je forum helemaal bij, maar wel verlost van modificaties.
 • wat ik geprobeerd had was inderdaad alle nieuwe bestanden gekopieerd alleen in een andere map met een andere database, helaas kan ik dan mijn backup niet draaien, is dit wel mogelijk om je backup uit een andere database te draaien op een andere locatie?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.