Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Forum voor vragen over PHP

Anoniem
None
19 antwoorden
 • Hoi allemaal,

  Als eerste zou ik aub willen vragen of jullie aub niet alleen willen antwoorden van: neem eens een cursus ofzo, want die antwoorden heb ik alleen maar gehad op het moment.

  Ik heb namelijk zelf in het verleden wel een paar site-jes gedraaid, meestal enkeld HTML, en ook een XOOPS-systeem site.

  Nu ben ik een tijdje terug begonnen met PHPsites te bouwen, maar ik kom er maar niet uit via tutorials op het internet (die behandelen meestal maar 1 onderwerp).

  Ik heb dus een stel vragen die dus PHPwebdesign betreffen en zocht een forum waar ik deze vragen kon stellen. Misschien iets van een 'beginners op PHP gebied Forum' ofzo?

  Het zijn vragen als:

  - Tips voor tijdens het bouwen van een lay-out
  (Ik heb opzich de basis onder de knie. Maar ik heb telkens het idee dat het makkelijk in elkaar zou kunnen vallen. Ook zou ik graag willen weten hoe het doorlinken naar andere pagina's in z'n werk gaat. Dus niet een link als: http://www.site.nl/blabla.php maar iets als http://www.site.nl/index.php?id=story1 ofzo…???
  En hoef ik maar 1 frame te maken, en dan alles via PHP INCLUDES te laten weergeven?

  Het betreft hier een pagina waar ik standaard gegevens wil invoeren, en nieuws en dat soort dingetjes. Hoe voer ik die in de SQL database in? Want PHP leest tekst uit de Database en geeft ze dan weer: maar waar???)

  Ik weet al bijna zeker dat ik hier niets met deze vragen zal opschieten (denk ik), en vraag me daarom af of iemand dus een Forum of iets dergelijks weet waar ik met deze vragen terecht kan.

  Alvast superbedankt! :wink:
 • Kijk hier eens: http://www.phpfreakz.nl/

  En misschien staan hier nog wel een paar interessante links voor je tussen.
  http://www.weballey.net/links/Programming/PHP/
 • Hoi, en bedankt voor je snelle reactie.
  Ik ben daar al lid.

  Echter is het zo dat ik 9 van de 10 keer te horen krijg dat ik 'maar even' een cursusje moet raadplegen.

  Ik heb er al tig gevolgd op internet, maar altijd behandelen ze heel andere dingen al ik van plan ben om te doen. Ik wordt op die site dus verplicht als het ware om alles van PHP te leren terwijl ik een paar simpelen dingetjes zou willen weten.

  Mijn mening: Het is daar een PHP Forum, zelfs een forum voor 'beginners' maar kwa manier van omgaan met 'n00bs' vind ik het zwaar tegenvallen.

  Vandaar mijn vraag ook om een Forum waar men voor z'n plezier met 'beginners' correspondeerd, en er ook echt op uit is om men te helpen (net als hier op CT!.nl)
 • Is het niet een idee om een CMS-(weblog)systeem zoals Wordpress te gebruiken? Daar kom je alles tegen wat je zelf noemt, zonder dat je al veel PHP-kennis nodig hebt. Leuke php-trucjes bouw je in door plugins te installeren (en je source te veranderen n.a.v. de gegeven aanwijzingen).

  Na de 5 minuten durende installatie heb je in principe al een site. Mits je reeds PHP en MySQL (evt. ook phpMyAdmin) hebt geïnstalleerd.

  Op de Codex vind je alle info die je nodig hebt om je site te veranderen. Je kunt het zo gek niet bedenken en er staat wel wat over geschreven. En als je er niet uitkomt, is het wel te vinden (of vragen) in het forum.
 • Ook bedankt voor jou reactie.

  Het is alleen helaas niet wat ik voor ogen heb.
  Dit is een systeem, net als Xoops zegmaar….

  Ik zou graag een soort idee als dit (www.comingsoon.net) ten uitvoer gaan brengen. Ik kan wel al iets gelijks maken, dat dan ook werkt. Maar ik zit met die vragen. En had dus gehoopt deze ergens beantwoord te kunnen krijgen.

  Alsnog bedankt! ;)
 • Maar zou je niet eens gaan nadenken over dat antwoord wat je zo vaak krijgt. Neem eens een cursusje (of nog beter, koop gewoon een goed boek hierover). Je kan mij niet vertellen dat er geen goede boeken zijn over php die dat soort dingen behandelen. Bijna elke IT uitgever heeft wel 1 of meerdere boeken over PHP, van beginner tot gevordend, van specialistisch tot allround.
 • Ik bedoel enkeld, dat Forums ervoor zijn (Daarom zoek ik ook gericht een speciaal Forum gericht tot PHPbeginners) om met elkaar te discussieren. Niet om snel afgescheept te worden dat je maar een cursus moet gaan volgens als je (bij wijze van) maar een klein iets wilt weten.

  Dat is naar mijn idee gewoon wegwerkerij van een lid, omdat 'men' er geen zin in heeft om zo'n persoon te helpen. Het gaat mij er niet om dat ik het hele PHPgebeuren in mn hoofd heb zitten, maar dat ik dus gewoon een paar vragen stel, en die graag met iemand wil bespreken/beantwoord wil krijgen.

  Als men hier op het forum vraagt wat het zou kunnen zijn als zijn windows traag draait, zeg ik toch ook niet "ach, koop maar eens een Windows boek en ga daar maar eens in lezen" ???? :roll:
 • O'reilly heeft iha goede boeken over dergelijke zaken. Misschien moet je hier eens naar kijken. Overigens zijn er ook diverse Nederlandse boeken over php (en databasekoppeling).
  http://www.oreilly.com/catalog/learnphp5/reviews.html
 • Nee, maar ik zou wel vragen of er wat meer informatie kan worden gegeven. Redenen waarom mensen vaak dit soort antwoorden krijgen zijn o.a.

  [list:6017011bdd]
  [*:6017011bdd]als duidelijk is dat handleidingen of FAQ niet zijn gelezen
  [*:6017011bdd]debugfouten worden gemaakt (spellingsfoutjes e.d. in de syntax)
  [*:6017011bdd]waar de foutmelding die men opgeeft vaak zelf al een goede hint geeft naar het probleem (en de oplossing)
  [*:6017011bdd]waar duidelijk is dat de vraagsteller met dingen bezig is waar die nog helemaal niet aan toe is
  [*:6017011bdd]waar de vraagsteller kant en klaar oplossingen wil
  [/list:u:6017011bdd]

  Verder wordt, zowel hier als bijna elk ander forum, gewoon elke vraag met een goede probleem- en situatiebeschrijving normaal beantwoord.
 • Klopt. De vragen die je in de openingspost stelt, kun je zelf makkelijk beantwoorden met de stortvloed aan tutorials die op het web te vinden is. Programmeren is toch vooral een kwestie van zelfwerkzaamheid en inventiviteit. Als overduidelijk is dat je daartoe niet bereid bent, wekt dat gewoon irritatie op.

  http://www.google.nl/search?q=php+beginner+tutorial
  http://www.freewebmasterhelp.com/tutorials/php
 • lees deze thread eens door: http://www.wvdwebdesign.be/forum/viewtopic.php?t=102&start=0
  Dit gaat specifiek over het behandelen index.php?load=blaat
 • Een kleine tip van een goedwillende amateur met veel ervaring:

  [b:cb571b92a6]Begin klein[/b:cb571b92a6]

  Ik ben ooit begonnen met frame-sites, flash-buttons, java-applets, marqees en no-right-click-script op het toen net gratis geïntroduceerde tmfweb-inbelaccount. (Ik ben er niet trots op.) Later kleine php-scripts geschreven, spelenderwijs steeds ingewikkelder dingen doen en zo aldoende uitkomen op een punt waar je zelf een cms kan schrijven. Overigens is het niet verstandig om dingen te willen maken die anderen al vele malen hebben geschreven en gratis beschikbaar zijn (zoals een cms).

  [size=9:cb571b92a6]Oh, en mijn site is nu even geen respresentatief voorbeeld van waar ik op dit moment ben beland, ik ben zojuist van provider gewisseld en overgestapt van MT naar WordPress, dus alles is nog in de migratie- & opbouwfase.[/size:cb571b92a6]

  - Bas
 • BasHamar,

  Ik ben zelf ook idd klein begonnen. Wat je opnoemt…
  Maar als ik dus kijk naar de hulp van _arno_ heb ik daar al heel wat aan.

  Net als een klein 'artikel' op PHPFreakz over echo en strings etc.
  Als ik me niet vergis heb ik dan al een groot deel van mijn vragen beantwoord.

  Zoals ik het dus eerst probeerde, was het dus eerst met Dreamweaver een layout bouwen uit verschillende tabellen, en dan in de index tabellen gebruiken enkeld bestaande uit php includes.

  Daar komt het dus nu ook op neer, als ik zo de dingetjes lees, alleen worden ze nu dus anders opgeroepen door handmatig achter de link (naar de index) bijv. ?id= etc in te vullen als link….
 • Het was ook bedoeld als advies "on the side".

  Wat betreft je zgn template heb je ook gelijk. Maar als je daar aan gaat beginnen kan ik je ook adviseren te kijken naar het gebruik van div en span en het gebruik van tabellen te minimaliseren. Combineer dit met een extern CSS-bestand en je bent op weg om een simpel CMS te maken. Het enige dat je dan nog nodig hebt is een verbinding naar een database om tekst in te voeren, welke je kan uitlezen met behulp van $_GET[] en $_POST[].

  En geloof me, ik weet uit ervaring dat het gescheiden houden van content en presentatie enorm fijn is als je weer eens een nieuw of moderner CMS gaat gebruiken. Dat moet echt wel een hoge prioriteit krijgen.

  - Bas
 • sorry dat ik over eenboek begin, maar ik als leek wist al helmaal niet van het bestaan van PHP, easy computing PHP zonder stress!!!!

  eens gekregen van Teacher voor mijn verjaardag … ECHT PERFECT!

  staat het hele include verhaal BEGRIJPELIJK in

  succes!
 • Als je echt een forum zoekt, zou je hier kunnen kijken:
  http://groups.yahoo.com/group/php_nl/
 • … kan aan mij liggen, maar dat ziet er knap waardeloos uit!?
  [quote:3ff04b8b28]
  Most Recent Messages

  [b:3ff04b8b28]Thanks for being a good friend! [/b:3ff04b8b28]
  Hi my mate :-) Damn.. I just have found amazing software site and downloaded
  Posted - Fri Sep 30, 2005 4:15 am Terrell Purcell

  [b:3ff04b8b28]Read mailbox[/b:3ff04b8b28]
  How do I log into a mailbox and read its contents using PHP?
  Posted - Wed Sep 28, 2005 5:13 pm ceebee.rm

  [b:3ff04b8b28]Dating on the net? It works![/b:3ff04b8b28]
  Well even if you're not looking for love, and just a bit of fun thought I'd
  Posted - Tue Sep 27, 2005 12:03 pm R_Virginia

  [b:3ff04b8b28]Cheap PHP Hosting + Domains[/b:3ff04b8b28]
  hi, Check out for cheap php hosting and domain registration
  Posted - Mon Sep 19, 2005 12:24 pm nileshphp

  [b:3ff04b8b28]Can't believe it, personals sites do work![/b:3ff04b8b28]
  Thought Id share something with ya'll. Great fun and it actually works. Posted - Thu Aug 11, 2005 9:38 am
  [/quote:3ff04b8b28]

  In de laatste 5 berichten (waarvan er 1 op 11 augustus is gedateerd) staat 4 keer spam en 1 vraag waaruit dudielijk blijkt dat de vraagsteller zelf weinig onderneemt. Kan me niet echt voorstellen dat je dit forum uit persoonlijke ervaring aanraadt?
 • [quote:40a1d6b0cd="Aernout"]

  eens gekregen van Teacher voor mijn verjaardag … ECHT PERFECT!

  [/quote:40a1d6b0cd]

  Dit doe ik overigens niet bij alle forumgebruikers…. 8)
 • [quote:9160372b21="maIRnaairruJ"]…. Kan me niet echt voorstellen dat je dit forum uit persoonlijke ervaring aanraadt?[/quote:9160372b21]Niet echt uit ervaring. Een hele tijd niet gekeken, maar ik had hem nog in mijn favorieten staan. Lang geleden wel een enkele keer iets nuttigs van opgestoken. Een kleinigheid als ik me goed herinner. Ik had even naar het huidige niveau moeten kijken.

  Edit:
  Overigens dacht ik dat TS zolangzamerhand met al die hints wel vooruit moet kunnen komen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.