Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Referrerspam

Anoniem
Gooly
3 antwoorden
 • Ik weet niet of dit wel het juiste forum is, maar ik vertrouw maar op de admin :D
  Mijn vraag is kort, maar blijkbaar lastig te beantwoorden:
  Ik heb de laatste dagen last van een enorme referrer spamrun op mijn site. Als ik mijn statistieken moet geloven heb ik duizenden bezoekers per dag, komende van de meest ranzige pr*n sites.

  De vraag: [b:edd4175b8d]Weet iemand hoeveel brandbreedte één zo'n spam referrer me kost ?[/b:edd4175b8d]

  Op die manier kan ik zelf uitrekenen welke impact het voor mijn bandbreedte heeft. Als inderdaad mijn hele index.htm steeds wordt gedownload, dan zal de schade enorm zijn, maar wellicht is het heen en weer verzenden van één pakketje voldoende, en dan heeft het nauwelijks invloed. Ik heb er absoluut geen verstand van.

  Het gaat me dus echt om die ene vraag. Ik weet dat er manieren zijn om er iets tegen te doen, maar dat is niet mijn vraag.

  Ik 'klink' misschien wat kortaf, en dat is absoluut niet de bedoeling. Ik wil alleen benadrukken dat het me echt om die ene vraag gaat. Ik heb deze vraag namelijk al op meerdere plaatsen gesteld, en er nog nooit antwoord op gekregen. Welliswaar een heleboel goeie tips om het tegen te gaan, zeker erg nuttig, maar ondertussen nog altijd geen antwoord op die ene vraag.
  Ik wil gewoon een inschatting van de 'schade' kunnen maken, zodat ik weet hoe ernstig ik me zorgen moet maken.

  Bij voorbaat hartstikke bedankt.
 • Die vraag is ook niet te beantwoorden. Dit hangt af van met welk pakket je site benaderd wordt. Een simpele ping kost inderdaad niet zo veel bandbreedte. Gebeurt dit echter met een browser, dan wordt waarschijnlijk de gehele index.htm over gehaald. Er zullen ook mensen zijn die halverwege het inladen van de pagina al het browserscherm afsluiten.
  De statistieken mbt het gebruik van de bandbreedte zal je bij je provider moeten opvragen.
 • Kant-en-klare statistieken opvragen of gewoon de logfiles doorspitten..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.