Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

website bouwen met database

Anoniem
gerben
9 antwoorden
 • Hallo.
  Ik heb geen idee waar te beginnen, ik wil een website bouwen waarmee je een database kan benaderen en onderhouden. Alleen ik heb geen idee hoe. Ik zoek dus een boek of een site,(liefst nederlandstalig) waarin precies wordt uitgelegd hoe a) de database op te zetten kan dat met access, en b) hoe een website te bouwen waarmee je gegevens op kan halen, tijdelijk saven, andere gegevens uit de database toe te voegen en daarna het resultaat te printen. Een ander interface zou de gegevens moeten kunnen wijzigen. Wat is een goed boek, ik ben zelf mainframeprogrammeur en weet iets van websites bouwen(met homesite en iets van HTML), weet iets van javascript maar kan geen tutorial vinden die mij op weg helpt.
  Graag antwoord.
  Groet
 • Wat is de bedoeling, een dergelijke site opzetten met een bestaand script, of het helemaal zelf leren?

  Het is best mogelijk met access, maar misschien moet je ook eens kijken naar php/mysql.
 • Acces database heb je obdc koppeling voor nodig, zowiezo werkt dit met de microsoft script talen.
  Hoe access en php werkt heb ik zelf nog niet ondervonden.

  Eigenlijk moet je eerst beslissen wat je nou eigenlijk wil, wil ik in ASP/ .NET gaan werken , of wil ik met de eenvoudigere instap taal PHP beginnen.
  Voor de voordelen en nadelen van deze talen verwijs ik je naar het internet toe.
  Kort gezegd zijn de hosts in de microsoft talen over het algemeen duurder.

  Misschien is het een idee om een CMS (content managment systeem) te downloaden, dit zijn voorgepakken progjes welke jou helpen je website te beheren.
  Op deze manier hoef je het zelf niet te kunnen, het enige wat het vaak nodig heeft is een host met php en mysql ;)
  Loop eens rond op phpfreakz.nl of hotscripts.com of iets dergelijks.

  Als je het echt zelf wilt gaan doen kan ik je eigenlijk alleen maar door verwijzen naar www.php.net, hier staat zon berg informatie over php op :)

  Voor asp gerelateerde dingen heb ik geen idee.
 • [quote:ee4731e8e5]Eigenlijk moet je eerst beslissen wat je nou eigenlijk wil, wil ik in ASP/ .NET gaan werken , of wil ik met de eenvoudigere instap taal PHP beginnen.[/quote:ee4731e8e5]
  Het 'gewone' ASP is ook goed te doen als beginner hoor, heel duidelijke taal als je standaard VBScript gebruikt. Vergelijk het eens met PHP.
  http://www.w3schools.com/asp/
  http://www.w3schools.com/php/

  Verder is ASP prima te gebruiken in combinatie met MS Access, maar ik gebruik het ook zonder problemen in combinatie met een MySQL database. Maakt voor de 'databasebenadertaal' SQL niet echt uit (op wat kleine verschillen in mogelijkheden na).
  http://www.w3schools.com/sql/
 • Als je boeken zoekt over asp (niet asp.net) dan zal je denk ik eens moeten gaan zoeken bij boekhandels. Learn asp in 24 hours (oid) was dacht ik wel een prima boek; en als ik me niet vergis is daar ook een NL vertaling van.
  Ik vermoed wel dat de gemiddelde boekhandel voornamelijk .net boeken zal hebben, dus met een beetje pech wordt dat nog even zoeken.
 • [quote:281719ff50]Ik vermoed wel dat de gemiddelde boekhandel voornamelijk .net boeken zal hebben, dus met een beetje pech wordt dat nog even zoeken.[/quote:281719ff50]
  Het alternatief voor de gewone boekhandel is natuurlijk BOL.com:

  Bedoel je deze boeken?
  Teach yourself ASP in 24 Hours
  Uit dezelfde serie ook: PHP en MySQL
 • Dank jullie allemaal wel voor de snelle en vele reacties. Ik ben op de hoogte uiteraard met SQL echter voor DB2. De mogelijkheden die er zijn zijn dus Mysql, een naam die ik wel vaker heb gehoord, php en asp, beide zeggen me niets. Ik neem aan dat in de genoemde boeken duidelijk wordt uitgelegd waar de database staat, op de server neem ik aan en hoe de interface werkt. Ik hoop ook dat er aandacht wordt gegeven aan de beveiliging, zodat alleen geautoriseerde gebruikers deel kunnne nemen en gegevesn wijzigen. Ik denk dat ik me ga verdiepen in php. dat wordt het meest geadviseerd.
  Nogmaals dank en bijdragen worden nog steeds op prijs gesteld
 • Welke talen beheers je nu?
 • PL/I en SQL voor DB2

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.