Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

vraag?????????

Anoniem
Annie
6 antwoorden
 • hallo allemaal,
  Ik heb binnen phpMyAdmin een nieuwe/virtuele MyQSL-database-gebruiker aangemaakt. Met opgave van host, gebruikersnaam en wachtwoord. De database is nog niet af, invullingen enz. en mijn vraag is, hoe kan ik via PHP de database bereiken via de server en zo alle gegevens tonen/updaten/toevoegen/verwijderen. Ik hoop dat ik het goed uitgelegd hebt.
  M.v.g.
  Aucaner
 • Sorry, ik begrijp je vraag niet goed. Wil je je database inrichten of vullen met initiele data? In dat geval kan je natuurlijk via phpMyAdmin werken.

  Als je wil weten hoe je via PHP je database kan benaderen, dan raad ik aan eens te kijken in de manual van PHP bij de mysql functions. Of om ergens een tutorial (er zijn er genoeg te vinden op internet) te volgen.

  Of bedoel je nog wat anders?
 • Hallo not the mama,
  Bedankt voor het advies, ik kan nu de database aanmaken, initieren enz.
  Ook weet ik ( niet precies )hoe ik de db kan bereiken, alleen nog de vraag waar moet ik de gegevens invullen om de dd te zien en op welk scherm. Bedoel je in php bij de mysql functions en vandaar contact maken met de db Localhost is dezelfde server als mijn website.
  www.geschenkwinkel.nl
  Ik zit een beetje vast met het uitvoeren van de theorie.
  M.v.g,
  Aucaner
 • Ik heb je verhaal nu 3 keer doorgelezen en kan er nu nog steeds geen wijs uit. Haal eens diep adem en probeer dan, in correct Nederlands, je vraag nogmaals te stellen ;).

  Of kom met een concreet probleem; eventueel ondersteunt met een stukje van je code. Dat maakt het ons sowieso makkelijker om je te helpen.
 • En, als je dan toch een duidelijke vraag stelt, maak dan meteen een duidelijke titel :)
 • Hallo,
  Ik zal proberen in ,goed nederlands, stapsgewijs te vertellen wat ik gedaan heb. Ik ben maar een beginner dus a.u.b. even geduld als dat niet te veel gevraagd is.
  phpdev423 gedownload.apache webserver dient zich aan. alles werkt.
  ik ga naar phpadmin- gebruikers en maak een virtuele gebruiker aan en vul in localhost,gebruikersnaam en wachtwoord. Ik selecteer database aanmaken, vul de tabellen en de bijbehorende velden in en de database is gereed. De database moet nu benaderd worden. Vraag?? moet ik nu naar myqsl user en daar de host , de gebruiker en het wachtwoord opnieuw invoeren en waar moet deze code? <?php
  $db=myqsl_connect ("localhost", "username","geheim")
  or die ("kan niet verbinden:".mysql error ()); enz. enz. geplaatst worden
  m.v.g.
  aucaner

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.