Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

[asp.net] system.web.mail

Anoniem
h4xX0r
11 antwoorden
 • Ik probeer van me eigen server mail te versturen met asp.net. Aan de code ligt het niet, maar er worden geen mails verstuurd. Dit haal ik uit het logboek van windows:

  [quote:5b0ccd07f9]De bezorging van het bericht naar het externe domein hotmail.com is mislukt om de volgende reden: De externe server kan vanwege een interne DNS-fout niet worden gevonden.[/quote:5b0ccd07f9]

  Vanaf mijn eigen computer werkt het wel en deze staat in het zelfde netwerk… ik snap er niks van :-?

  \edit me eigen computer draait op xp sp2 die andere op win2000 sp 4
 • Krijg nu ook in de map Inetpub\mailroot\Badmail een bestand met deze inhoud: Kan het bericht niet bezorgen. De volgende fout is opgetreden: Fout bij het verwerken van een bestand in de map voor het ophalen van e-mail..


  De specifieke foutcode is 0xC00402CE.
 • … google…

  Does this apply?

  http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=KB;EN-US;Q319285&ID=KB;EN-US;Q319285
 • of hij verplaats het naar badmail, of ik krijg dat bericht in het logboek… wat nu weer het geval is…
 • Hij geeft ook een DNS-fout aan, heb je al gecontroleerd of dat het geval is? Dus op die bak controleren of de daar draaiende smtp-service kan verbinden met een internet-dns.
 • [noob-mode] enn… hoe doe je dat? want dat zal dan wel niet het geval zijn en hoe los ik dat op [/noob-mode]
 • Een dns is een nameserver die domeinnamen naar ip-adressen vertaalt, omdat op dat ip-adres in dit geval mail moet worden bezorgd. Je stelt die dns doorgaans in op de lan-verbinding. Eerst ff bij de tcp/ip-eigenschappen van die lanverbinding kijken of daar dus dnssen zijn ingevuld en dan testen of je die kan pingen (vanaf die pc) en dan op die pc pingen naar bijv. www.hotmail.com, om te kijken of je dan antwoord krijgt, of dat je een request timeout krijgt (wat dan betekent dat je ofwel geen verbinding hebt, of dat de domeinnaam niet vertaald kan worden. Als je gewoon kan surfen op die pc is op zich ook al genoeg indicatie dat de dns bereikbaar is, omdat je dan ook steeds domeinnamen opvraagt.

  Ik heb even geen win2000 smtp in de buurt om te checken of je die zelf nog van dns-servers moet voorzien (ergens in de eigenschappen), maar ik zie wel dat je dat bij Imail handmatig moet instellen.
 • als je bij windows 2000 dan wel een dns moet invoeren, en je hebt een router, moet je dan dat ip adres invoeren ofzo? en waarom werkt het bij windows xp dan wel gewoon zonder problemen?
 • SMTP is naar buiten, staat meestal open op routers, en aangezien het vanaf de xp-bak lukt, ligt ook je provider niet dwars.
  Ik kreeg op die foutmelding 0xC00402CE een hele lijst in google, zit daar niks tussen?
 • nee ik kom er nog steeds niet uit :x
 • mja, ik heb windows 2003 er maar opgezet, hiermee werkt het wel. Niet echt de manier om iets op te lossen, maar goed. bedankt iig

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.